Hlavní obsah

Motocyklista Abraham slavil týmový motokárový triumf v Brně

BRNO

Motocyklový jezdec Karel Abraham a spolu s ním mistr Evropy v závodech do vrchu Miroslav Jakeš a autokrosař David Nosálek vyhráli dvouhodinový závod motokár při exhibičním Setkání mistrů motoristického sportu v Brně. Druzí skončili okruhoví jezdci Jiří Mičánek a Michal Matějovský společně s autokrosařem Ladislavem Hanákem.

Foto: Cardion AB Motoracing

Motocyklista Karel Abraham - ilustrační foto

Článek

"Jednalo se sice o zábavnou akci, ale pokud sednu k závodění do jakéhokoliv prostředku, tak se snažím jet naplno. Proto mám z vítězství velkou radost," poznamenal Abraham. Své umění za volantem prokázal i v závodě jednotlivců na 20 kol, ve kterém skončil těsně druhý za okruhovým jezdcem Markem Friedem.

Setkání mistrů se uskutečnilo už pojedenácté. Vedle Abrahama se jej zúčastnili i další motocyklový závodník Lukáš Pešek, který v závodě družstev zajel nejrychlejší kolo, či motocykloví freestylisté Petr Kuchař a Tonino Jardel z Itálie.

Motokárové závody v rámci Setkání mistrů v Brně:
Družstva (2 hod.): 1. Junior tým (Abraham, Jakeš, Nosálek) 212 kol, 2. Kabrňáci (Mičánek, Hanák, Matějovský) -1 kolo, 3. Těžká noha (Svoboda, Studenič, Janák) -2 kola.
Jednotlivci (20 kol): 1. Fried, 2. Abraham, 3. Pešek, 4. Mičánek, 5. D. Michl, 6. Šenkýř.

Reklama

Související témata: