Hlavní obsah

Beton a brzdy... Buggyra míří do Zolderu

Zolder

Týden po úspěšném představení v Nogaru nabral tým Buggyra Zero Mileage Racing ve složení Adam Lacko - Téo Calvet - Aliyyah Kolocová kurs Zolder. Na tradičním belgickém okruhu se kromě aktuálně největších hvězd evropského truckracingu představí rovněž nejlepší nizozemští piloti.

Adam Lacko si během úvodního závodu ME tahačů v Mostě připsal jednu výhruVideo: Buggyra

 
Článek

Francouzská mise byla úspěšná. Na Aliyyah Kolocovou teď čeká po vítězství v Nogaru další lahůdkový okruh. "Pojedou Hahn, Albacete, Kiss, Lacko, takže to na další vítězství nevidím," odhaduje mentor David Vršecký šance mladičké svěřenkyně. "Kromě toho testovala Aliyyah v Mostě hodně, v Nogaru méně, zatímco zkušenosti ze Zolderu jsou nulové. Pomineme-li, že po návratu z Nogara jsme si okruh projížděli na simulátoru."

Senzační vítězku z Nogara připravuje především na nevyzpytatelnost okruhu. "V Zolderu je minimum únikových zón, všude kolem spousta betonu. Vedle Jaramy se jedná o jediný okruh, na kterém jsem viděl kamion hozený na střechu. Navíc v průběhu celého závodního víkendu strašně trpí brzdy. Pokud je jezdec v průběhu závodu rozpálí, není šance na jejich vychlazení," poukazuje Vršecký.

Buggyra na závodech tahačů v Nogaru

Buggyra

Cílem Aliyyah bude zvládnout tréninky a dokončit všechny závody. "Přes snový vstup do sezony je to pořád šestnáctiletá holka, která se musí strašně moc učit," dodává mentor.

Čím více, tím lépe!

Co se Lacka s Calvetem týče, prvně jmenovaný jede do Zolderu vyhrát, dvacetiletý Francouz se rozhodně nebrání bedně. "Mám Zolder rád, jedná se o okruh, který vyhovuje mému jezdeckému naturelu. Uvidíme, co Nizozemci, kteří představují velkou neznámou. Ne každý zvládá konfrontaci s evropskou špičkou," přemítá Adam Lacko.

"Docela se těším, je to hodně rychlý okruh. Podle táty bude rozhodovat počasí, mokra se naštěstí nebojím," dodává Téo Calvet.

Buggyra má pak s Zolderem nejlepší možné zkušenosti. V roce 2002 slavila zásluhou Gerda Korbera vůbec první vítězství, které německého jezdce poté katapultovalo k zisku titulu. V sezoně 2009 David Vršecký zlomil odpor Antonia Albaceteho a nakonec z toho byla obhajoba titulu. "Letos to bude vzhledem k specifické situaci o něčem jiném, ale platí, že čím více pohárů, tím lépe," dodává manažer týmu Jan Kalivoda.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace