Hlavní obsah

Kostka pojede s vozem Merecedes DTM i české mistrovství

BRNO

Do mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích zasáhnou navzdory předchozí dohodě opět výkonnostně silné vozy s klasifikací DTM. Ve víkendové Jarní ceně Brna na Masarykově okruhu se na startu objeví minimálně dvě taková auta.

Foto: BPA/Martin Straka

Tomáš Kostka (vlevo), Václav Nimč a Antonín Charouz (vpravo).

Článek

Jako první se přihlásil s pronajatým vozem Audi A4 Michal Matějovský. "A tuto přihlášku jsme vzali jako výzvu. Proto do šampionátu nasadíme jeden Mercedes DTM, který bude pilotovat Tomáš Kostka," uvedl na dnešním setkání s novináři majitel týmu Gravity-Charouz Racing Antonín Charouz.

Majitelé speciálně upravených vozů DTM přitom po loňské sezoně avizovali, že budou startovat v jiných seriálech. Jedním z důvodů byly i nářky ostatních jezdců s vozy kategorie RSR, že v nerovném souboji nemají naději na úspěch. Těsně před Jarní cenou Brna se situace otočila a křehká dohoda padla.

Charouzův tým letos původně počítal se startem ve třech seriálech: ve Světové sérii Renault, v Lamborghini Super Trofeo a v mistrovství FIA GT3, kde bude startovat rovněž Kostka. "Nyní jsme si program kvůli porušení dohody rozšířili o domácí mistrovství České republiky. I když nám budou některé termíny kolidovat," dodal Charouz.

Reklama