Hlavní obsah

Vršecký byl v Jaramě druhý a celkově je v ME tahačů opět čtvrtý

David Vršecký s buggyrou vybojoval druhé místo v dnešním hlavním pohárovém závodě devátého podniku mistrovství Evropy tahačů v Jaramě. V součtu s bodovým ziskem za páté místo z následného závodu s handicapovým startem se vrátil na čtvrtou příčku celkové klasifikace s mankem 22 bodů na krajana Adama Lacka, který byl s renaultem v závěrečné jízdě víkendu na španělském okruhu třetí. O konečném pořadí se rozhode za týden v Le Mans.

Foto: www.buggyra.com

David Vršecký

Článek

V sobotu žehral Vršecký na to, že nedokončil úvodní jízdu kvůli ataku soupeře, tentokrát prožil na oblíbené trati vydařenější den. Dopoledne vyhrál měřený trénink a zajistil si nejlepší výchozí postavení na startu. Ten se nejprve kvůli hromadné kolizi opakoval, potom se Vršecký musel sklonit jen před domácím obhájcem titulu Antoniem Albacetem s vozem MAN. Španěl před závěrečným dílem seriálu ztrácí na druhém místě 16 bodů na německého lídra Jochena Hahna.

"Škoda, že se pořadatelé rozhodli zrušit start, po kterém jsem suverénně vedl. Tušil jsem, že Antonio pojede, obrazně řečeno, 'na krev' ve snaze najet co nejvíce bodů na Hahna. Do druhého startu jsem proto šel s vědomím, že do toho sice dám maximum, ale nepojedu úplně na hraně," řekl Vršecký.

Také v závěrečné jízdě s handicapovým startem dvě třetiny závodu figuroval na pódiové pozici, než přišla kolize s Albacetem. "Byl jsem vteřinu od druhého Hahna. Najednou jsem dostal ránu a do vysílačky přišla záhy informace, že mám proraženou zadní pneumatiku," vyprávěl Vršecký, který pak s defektem dokončil jízdu na pátém místě.

Kolizi využil k bronzové pozici Lacko, který spolu se čtvrtým místem z hlavní jízdy zopakoval své sobotní výsledky.

Reklama