Hlavní obsah

VIDEO: Dominátor odložil lapačku a zabodoval ve formuli 1

PRAHA

Brankář Dominik Hašek odložil hokejovou výstroj a sedl si za volant formule 1. V rámci mezinárodní soutěže „Staňte se závodním jezdcem“ si ve čtvrtek v Praze vyzkoušel na simulátoru F1 trať v Barceloně. V napínavém klání, v němž rozhodovala každá vteřina, ale těsně podlehl ženě, Španělce Carmen Jordaové.

Foto: Jana Pechová, Právo

Dominik Hašek

Článek

V soutěži, kterou pořádá sázková kancelář Interwetten ve spolupráci s týmem Gravity-Charouz Racing, je ve hře závodní kurz včetně licence a možnost startu v ostrém závodě Lamborghini Super Trofeo v Barceloně. Mezi zájemci proto nechyběli amatérští i profesionální závodní jezdci z celé Evropy a fanoušci motoristických sportů.

Šanci stát se oficiálními členy českého týmu budou mít jen čtyři nejúspěšnější, dva z nich se poslední víkend v říjnu zúčastní barcelonského závodu, zbylí dva budou náhradníci. Jen jízda na simulátoru ale nestačila, účastníci také podstoupili několik testů, včetně toho na rychlost reakce.

Ti z vítězů, kteří nevlastní závodní licenci, budou muset absolvovat kurz, úspěšně složit závěrečné zkoušky a porovnat své síly na závodním okruhu v Mostě. Právě tam se rozhodne, kteří z nich usednou za volant vozu Lamborghini Gallardo s 570 koňmi v ostrém závodu na známém katalánském okruhu, kde se jezdí i Velká cena formule 1.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace probíhá Živě
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint