Hlavní obsah

Velká rána do bariéry, červená vlajka! Kolos se vymkl kontrole

Budapešť

Když se kolos utrhne ze řetězu, končí veškerá legrace. Tak jako na startu nové sezony mistrovství Evropy v závodech tahačů na okruhu Hungaroring. Po nehodě Steffena Faasa z Německa, který vyletěl z trati a prorazil i plot, musela být druhá z plánovaných jízd úplně zrušena. Český jezdec Adam Lacko je v průběžném pořadí seriálu po první akci sezony druhý. Na reportáž se můžete podívat v přiloženém videu.

Buggyra na prvním závodě ME tahačů na HungaroringuVideo: Buggyra

 
Článek
Fotogalerie

Exšampion vyhlásil útok na titul, Adam Lacko posbíral v Maďarsku tři třetí místa. Jeho týmový kolega Téo Calvet si z Hungaroringu odvezl deset bodů a poznání, že boj o elitní šestku bude hodně těžký. Aliyyah Kolocová sice nebodovala, podle mentora Davida Vršeckého ovšem jeho šestnáctiletá svěřenkyně odvedla výkon na hranici možností.

Podle majitele a šéfa týmu Buggyry Racing Martina Koloce dopadl úvodní podnik víceméně dle předpokladů. Úzký Hungaroring buggyrám nikdy v minulosti příliš nesvědčil, letos tomu bylo nejinak.

Buggyra testovala před sezonou v Mostě

Buggyra

„Adam potvrdil, že tradičně pojede o titul, Téo ztrácí na šesté místo deset bodů a Aliyyah se musí ještě hodně učit," hodnotí Koloc a nechce specifikovat, jak moc se na Aliyyah podepsala sestřina nehoda v Poznani. Yasmeen Kolocová totiž v sobotu v závodě ESET Cup bourala a skončila v nemocnici na pozorování.

„Jsou s Yasmeen nejlepší kamarádky, ale ví, že crashe k závodění patří," poukazuje otec.

Reklama