Hlavní obsah

Hrůzostrašná srážka! Sajdkárista vypadl na trať a další závodník ho sestřelil

Assen

Okamžik hrůzy! Tragédie! Zprávu o smrti švýcarského spolujezdce Sandora Pohla při MS silničních sajdkárů v Assenu doprovázejí děsivé obrázky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Smrtelná nehoda sajdkáry.

Havárie, která Pohla s pilotem Stefanem Kiserem potkala hned v úvodu závodu, přitom nemusela mít tak hrozivé následky. V prvním okamžiku vypadala skoro nevinně. Spolujezdec se neudržel na stroji. Soupeři ovšem byli příliš blízko, přiřítili se ze zatáčky bleskově a nestačili se vyhnout.

Vše se stalo ve druhém kole, kdy rozdíly mezi jednotlivými posádkami ještě byly minimální a Kiser v cílové rovince velel k odvážnému manévru. Říznul zatáčku, jenže naneštěstí stroj nezvládl, převrátil ho a vyklopený dezorientovaný spolujezdec už nestačil udělat nic.

Kdysi byly závody silničních sajdkár součástí seriálu MS motocyklů. Četní pamětníci proslulých bitev na starém brněnském okruhu, posledním přírodním v motocyklovém šampionátu, by mohli vyprávět, co vše bylo k vidění v poslední části celodenních závodů právě v podání sajdkáristů. I ztráty spolujezdců byly na pořadu dne. Tahle nedělní ovšem skončila tragicky.

Závod před 40 000 diváky byl zastaven. Pohl byl i přes péči lékařů po převozu do nemocnice prohlášen za mrtvého.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články