Hlavní obsah

VIDEO: Zázračně přežil hororovou havárii. Ráno už byl z nemocnice u manželky

Wallace Menzies přežil hrozivou havárii. Ve skoro dvousetkilometrové rychlosti ztratil kontrolu nad vozem na trati tradičního závodu Shelsley Walsh Hill Climb, předvedl s ním neuvěřitelné obraty, které zachytil na jeden z přihlížejících fanoušků.

NehodaVideo: LiveLeak.com

 
Článek

V nemocnici přes hrozivě vyhlížející havárii strávil jen jednu noc. Karambol přežil, a to dokonce jen s minimem následků. Odnesl si jen pár modřin a zlomil si lícní kost. Při pohledu na úlomky odlétající z auta přitom až mrazí.

"Něco tak děsivého jsem tu ještě nezažil, a to sem chodím pravidleně. Určitě ho zachránily uhlíkové komponenty, které jsou v konstrukci vozu použity," poznamenal jeden z diváků pro místní média.

Asi pětačtyřicet minut byl Menzies, jeden z předních jezdců britského šampionátu závodů do vrchu, uvězněn ve vraku vozu DJ Firestorm, než ho záchranáři vysvobodili a odvezli do nemocnice. Tam se dlouho nezdržel. Už druhý den dopoledne byl u manželky.

"Jsem si jistá, že bude jezdit dál. Odnesl to jen čtyřmi stehy a prasklou lícní kostí," poznamenala pro britská média jezdcova partnerka.

Vše se odehrálo ve Worcestershiru při motoristické události, která má předlouhou tradici - koná se už od roku 1905. Patří k nejstarším na světě.

Reklama