Hlavní obsah

Drastické divadlo. Ind převezl smrt, po šílených saltech s formulí zaskočil diváky

Little Budworth

Divákům tuhla krev v žilách, naskytl se jim pohled na drasticky vypadající nehodu. Mohli možná pocítit i strach o vlastní bezpečnost, byť od tratě byli pěkných pár desítek metrů. Indický pilot Ameya Vaidyanathan, který zažil velice dramatické momenty, ale místo nehody opouštěl k údivu všech přítomných po svých. Vyvázl prakticky bez škrábnutí. Jen s šokem, který na pohled rychle odezněl.

Hrozivá nehoda v britské formuli 3

 
Článek

Stačilo málo a vůz indického pilota se po kolizi s Jihoafričanem Sisou Ngebulanou při závodě britského šampionátu formule 3 na okruhu Outon Park stal nekontrolovatelně a nečekaně vysoko letící raketou. Přistání před užaslými diváky bylo po několika saltech tvrdé, snad každému muselo proběhnou hlavou, že to nevypadá dobře, ale skutečnost byla nadmíru dobrá. Britská média píší, že Ind převezl smrt.

Formule skončila v troskách, ale nedostala se do kontaktu s žádným jiným vozem. Indický pilot se po chvíli otřepal, vystoupil za pomoci komisařů a sám kráčel k sanitce. Mohl už jen v poklidu dumat, kde se stala chyba.

"Ngebulana špatně vyjel ze zatáčky, dostali jsme se před další částí blízko k sobě, naše kola se nakonec dotkla, pak to vypadalo poněkud znepokojivě, cítil jsem rány, ani nevím odkud," líčil devatenáctiletý Ind, který chtěl vylepšit své šesté místo. Neuspěl. Z auta ve vzduchu odletěly některé části.

"Motor zůstal, to pomohlo," mínil pilot po zázračném vyváznutí z nehody.  "Šok, ale za chvíli to bylo v pohodě," komentoval následky neplánovaného letu, kterým pro něj závod skončil. Jeho rival Ngebulana byl diskvalifikován.

Reklama

Související témata: