Hlavní obsah

Šampión Matějovský zvažuje návrat. Testoval okruhovou Octavii

Most

Úřadující evropský šampión na okruzích Michal Matějovský letos nasadil úsporný program. S podporou stáje Buggyra startuje jen v čínském okruhovém šampionátu. V minulých dnech ale usedl v Mostě za volant okruhové Škody Octavie. Není vyloučeno, že se v příští sezóně vrátí tam, kde vstoupil do velkého motoristického sportu, a pojede Škoda Octavia Cup, v němž byl v roce 2003 celkově druhý a o čtyři roky později třetí.

Foto: Karel Hrnčíř

Michal Matějovský při testech na okruhu v Mostu.

Článek

Matějovský usedl do octavie týmu Action Racing Team, který už zbrojí na příští sezónu. „Jedním z cílů mosteckého testování bylo představit náš tým a vůbec celou jeho filozofii v očích potenciálních závodníků pro sezónu 2017," uvedl šéf týmu Martin Jansa. „Velký důraz klademe hlavně na Octavia Cup, který pro nás bude mít v příští sezóně prioritu," nastínil plány do budoucna.

Testovací kola ve žluté Octavii ART najížděl zkušený Michael Vorba. Pro adepty volantu v nové sezóně byla připravena červená varianta. V ní se vedle Michala Matějovského vystřídali motokároví talenti David Klar a Tomáš Salva. „Jsem rád, že jsem měl možnost testovat pohárovou octavii. Díky dřívějšímu Česká Pojištovna Škoda Octavia Cupu jsem se dostal až do velkého závodění, a proto jsem neodolal nabídce Action Racing Teamu nové auto vyzkoušet. Nová Octavia připravená pro závody Octavia Cup je moc příjemné auto. Velmi mile mě překvapil zejména podvozek. Vůz byl mechaniky perfektně připraven. Na dráze jsme byli s Michaelem Vorbou a opravdu jsem si dobře zajezdil," liboval si Matějovský.

Češi bojují v Číně o titul

Za sebou má i dva podniky letošního čínského mistrovství v závodech tahačů v barvách týmu China Buggyra Racing, kde jezdí se speciálem tamní provenience C&C, který je ale vyvíjen doslova za pochodu. „Zatímco v úvodním podniku v Čcheng jsem měl problémy se zadní nápravou a skončil v závěru první desítky jezdců, v říjnu v Kuang tung už byly znát změny, které jsme na voze provedli, a dostal jsem se těsně pod stupně vítězů, dojel jsem na 4. místě. Nyní pracuji zejména na fyzické kondici. První testy na tahači budou začátkem měsíce v Šanghaji, kde se pojede třetí závod 11. až 13. listopadu," konstatoval Matějovský.

V posledním závodě sezóny se také rozhodne o tom, zda se čínským šampiónem stane David Vršecký nebo Adam Lacko. Češi tedy mají šampionát pod kontrolou. Vedle zmíněné trojice v Číně startuje i mladý Mirek Forman. Zájem o závody tahačů je v Číně veliký a to jak přímo na okruzích, tak i v televizi či v mediích. „Bylo by příjemné v posledním závodě udělat ten poslední krůček a podívat se alespoň jednou na stupně vítězů. Souboj Adama s Davidem o asijský titul nechci sledovat jen ze závětří," přál si Matějovský.

Reklama