Hlavní obsah

Škoda se má v roce 2008 vrátit do MS v rallye

PRAHA

Tovární tým Škoda se v roce 2008 vrátí do seriálu mistrovství světa v rallye, kde letos chybí. Podle deníku Sport o tom rozhodlo představenstvo koncernu Volkswagen, do kterého mladoboleslavská značka patří.

Foto: Škoda Motorsport

Colin McRae prověřuje 'letové vlastnosti' fabie WRC při Australské rallye.

Článek

Značka s okřídleným šípem by se měla vrátit ve třídě S2000. Testy speciálu Fabia pro tuto kategorii by měly proběhnout ještě letos.

"Projekt, jak se vrátit, předložila česká strana a představenstvo německé automobilky to schválilo. Ve hře byl i návrat s vozem WRC. Ale také to, že žádný motorsport nebude," citoval v úterním vydání Sport svůj dobře informovaný zdroj.

Třída S2000 by se měla stát hlavní kategorií mistrovství světa, protože je výrazně levnější než současné vozy WRC. "Speciály WRC ve světě sice budou ještě několik let závodit, nicméně budoucnost má jméno S2000. O tom už dneska nikdo nepochybuje," soudí český funkcionář mezinárodní federace FIA Radovan Novák.

Škoda Motorsport opustila seriál mistrovství světa po loňské sezóně. Fabia WRC se totiž ani na třetí pokus nedokázala prosadit mezi nejlepší, v sezónách 2003 až 2005 bylo maximem vozu páté místo. Letos se šampionátu účastní tři soukromé stáje, které mají od Škody technickou podporu.

Reklama

Související témata: