Hlavní obsah

Rekordman letošní Rallye Dakar nedokončí

Pisco

Třináctinásobný vítěz Rallye Dakar Stéphane Peterhansel letošní ročník závodu nedokončí. V předposlední etapě musel francouzský rekordman v počtu vítězství odstoupit podle pořadatelů kvůli zdravotnímu stavu spolujezdce Davida Castery, který v úvodu rychlostní zkoušky utrpěl zranění zad po jednom z tvrdých dopadů po skoku.

Foto: Ricardo Mazalan, ČTK/AP

Stephane Peterhansel a spolujezdec David Castera z Francie na letošním Dakaru.

Článek

Třiapadesátiletý Peterhansel měl po osmi etapách v peruánských dunách poměrně daleko k vylepšení rekordu o 14. triumf. Na čtvrtém místě pořadí ztrácel 53 a půl minuty na vedoucího Násira Attíju z Kataru. Šance vítěze dvou letošních etap definitivně skončily po 26 kilometrech dnešní rychlostní zkoušky se startem a cílem v Piscu.

Po jeho odstoupení má velkou naději na vylepšení loňského životního sedmého místa Martin Prokop. Virtuálně se teď český pilot posunul na šestou příčku.

Peterhansel šestkrát vyhrál Rallye Dakar na motocyklu a potom sedmkrát za volantem automobilu, naposledy předloni. Před rokem dojel čtvrtý, letos to byl jeho 31. start v soutěži a naposledy nedojel do cíle v roce 2009.

Reklama

Související témata: