Hlavní obsah

Úvodní etapu Francouzské rallye vyhrál Evans před Tänakem

Britský pilot Elfyn Evans vyhrál s fordem úvodní etapu Francouzské rallye. Po šesti rychlostních zkouškách na korsickém asfaltu vede o čtyři a půl sekundy před lídrem světového šampionátu Ottem Tänakem z Estonska, třetí je Belgičan Thierry Neuville.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih úvodní etapy Francouzské rallyeVideo: sntv

 
Článek

Evans ovládl tři z úvodních pěti měřených testů a vedl, jenže v poslední erzetě dne ho zdrželo pomalu jedoucí poškozené auto Krise Meekea. Než krajana předjel, ztratil zhruba deset sekund a klesl ve výsledcích na třetí místo, rozhodčí mu ale posléze promeškaný čas odečetli.

Na domácích cestách se nedařilo francouzským pilotům. Obhájce titulu i loňského korsického prvenství Sébastien Ogier je až šestý s více než půlminutovým odstupem. "Rychleji nám to prostě nejede," postěžoval si na výkon svého citroënu agentuře AFP.

Jeho předchůdce na světovém trůnu Sébastien Loeb, který si v letech 2005 až 2008 připsal na Korsice čtyři výhry v řadě, ztratil s poškozeným hyundaiem téměř dvě a půl minuty a je osmý.

Tänak dosud na Korsice nevyhrál, loni dojel druhý za Ogierem. Jezdci mají ve čtvrtém dílu MS před sebou ještě osm víkendových rychlostních zkoušek.

Francouzská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích:
Po 1. etapě:
1. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) 1:09:39,6
2. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -4,5
3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -9,8
4. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -26,1
5. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -30,9
6. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) -36,3.

Reklama

Související témata: