Hlavní obsah

Rallye Bohemia je nachystána! Virtuální podoba se uskuteční už v závěru dubna

Praha

Osmnáct rychlostních zkoušek Rallye Bohemia, která by se měla uskutečnit od 10. do 12. července, už je připravených. Organizátoři závodu s měřenými úseky dlouhými v součtu 157 kilometrů v okolí Českého Dubu, na Liberecku, Železnobrodsku a Turnovsku doufají, že navzdory nepříznivé situaci způsobené pandemií koronaviru bude možné rallye jako první v letošním roce na tuzemské scéně uskutečnit.

Foto: Zdeněk Sluka, Právo

Jan Kopecký se Škodou Fabia S2000 na trati Bohemia rallye 2017.

Článek

Dosud byly totiž všechny podniky domácího šampionátu zrušeny. Organizátoři Rallye Bohemia proto připravili virtuální možnost závodů. Díky portálu http://rbr.onlineracing.cz/ se v termínu od 24. do 30. dubna uskuteční Virtuální Bohemia Rallye 2020. Závodit se bude na třech rychlostních zkouškách z itineráře Bohemia Rallye, které byly vytvořeny českou herní komunitou.

Fanoušci stejně jako skuteční závodníci si užijí prostřednictvím počítačů rychlostní zkoušky Sosnová, Šumburk a Vinec, které se pojedou ve dvou průjezdech. Pro dokonaly zážitek je dokonce na 22. a 23. dubna připravený shakedown na okruhové trati autodromu v Sosnové.

Podmínkou pro účast není žádná licence, ale nainstalovaná počítačová hra Richard Burns Rally s doplňky pro možnost hraní online. Absolutní vítěz získá vstupenku na tribunu autodromu v Sosnové na skutečný páteční program Rallye Bohemia 2020.

Účastníci virtuálního závodu se mohou registrovat na adrese http://rbr.onlineracing.cz/. Další informace k závodu a pokyny ke správnému nastavení hry pro zájemce jsou dostupné na webu Bohemia Rallye.

Reklama