Hlavní obsah

Pražský rallyesprint zpestří erzeta přímo na strahovském stadionu

PRAHA

Divácká rychlostní zkouška přímo na strahovském fotbalovém stadiónu bude hlavním lákadlem 14. ročníku Pražského rallyesprintu, který se uskuteční 5. a 6. prosince. Pořadatelé tradiční akce, která zakončuje domácí soutěžáckou sezónu, chtěli atraktivní erzetu zařadit do programu rallye už před rokem, ale nakonec se fanoušci dočkají soubojů dvojic až letos.

Článek

Loňské plány překazila účast fotbalové Slavie v Lize mistrů, kvůli níž by organizátoři nestihli upravit plochu pro závody aut. Nyní už Slavia hraje své zápasy na novém stadiónu v Edenu, takže pořadatelé rallyesprintu budou mít na přípravu dost času. Základem bude umístění dlažebních kostek na tartanovou dráhu, které zabrání poškození atletické části stadionu Evžena Rošického.

Přímo na stadiónu bude rallyesprint v pátek odpoledne začínat a v sobotu po poledni i končit. "Kvůli tomu, abychom měli jistotu, že se diváci v sobotu dokážou na stadion přesunout, jsme museli celý program mírně zkrátit," řekl ředitel rallye Petr Mihule na středeční tiskové konferenci.

Podoba a rozpis rallye ještě nejsou dané

Konkrétní podoba a rozpis rallye ale ještě nejsou dané. "Samotnou trať a délku erzety na stadiónu budeme dolaďovat přímo s jezdci na základě jejich připomínek. Na tom, jak k tomu přistoupí, bude záviset časový program. Nevíme totiž, jestli se budou snažit bavit diváky, nebo budou závodit," uvedl Mihule.

Součástí pátečního doprovodného programu budou i exhibiční automobilové souboje týmů Prahy a zbytku světa, které se utkají na dráze v připravených rallyeových vozech. Kapitánem výběru Prahy bude herec a bavič Petr Čtvrtníček, zbytku světa bude šéfovat další herec Dalibor Gondík. "V obou jedenáctkách se představí jak rallyeoví jezdci, tak pozvané osobnosti," řekl Mihule. Přesné složení výběrů bude známo v listopadu.

Zajímavé lákadlo připravili pořadatelé i pro rallyeové fanoušky, kteří na Strahov zamíří. Vstupenky, jejichž cena bude začínat na 200 korunách na oba dny, budou slosovatelné a jeden z diváků vyhraje tříletý pronájem vozu Subaru.

Reklama