Hlavní obsah

Vašut při Pražském rallyesprintu políbil bariéru

PRAHA

O největší vzrušení se během Pražského rallyesprintu v pátek večer na Rošického stadiónu postaral jezdec Jiří Volf, vedle něhož na horkém sedadle spolujezdce usedl poprvé v životě herec Marek Vašut. V závěru rychlostní zkoušky na dlažbě, protkané vracečkami kolem sudů, trefil stranou spolujezdce ochrannou bariéru, která se rozlétla do všech stran. Několik tisícovek diváků jen zahučelo, ale posádka pokračovala do cíle.

Článek

Nejrychlejší byl na 1,36 km dlouhém úseku Polák Leszek Kuzaj s Peugeotem 307 WRC. Nejsledovanější zase souboj úřadujícího mistra Romana Kresty, který řídil produkční Mitsubishi Lancer, s druhým mužem domácího šampionátu Václavem Pechem za volantem velmi silného Subaru Impreza WRC.

Kresta bojoval statečně, ale rozdíl obou vozů byl znát. „Dnes jsem si to užíval, nemusel jsem číst itinerář. Bylo to parádní svezení, strach jsem neměl. v sobotu už to bude ostřejší, ale určitě si to s vozy WRC rozdáme o dobrý výsledek,“ svěřil se Krestův spolujezdec Miloslav Vlček, šéf poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Páteční výsledky:
1. Kuzaj-Perry (Pol./V. Brit.-Peugeot 207 WRC 48,4 s., 2. Štajf-Čtvrtníček (ČR-Subaru Impreza Sti) 49,8, 3. Gavlák-Hůlka (SR/ČR) 50,0, 4. Valoušek-Hrůza 50,5, 5. Orsák-Suchý (vš. ČR-Mitsubishi Lancer) 50,6.
Sobotní program:
start na Strahově (7.20 h.), 2x RZ v Řeporyjích (7.43 h. a 9.06 h.), 2x Strahovský okruh (10.08 h. a 11.44 h.) a na závěr RZ na Rošického stadiónu (13.17 h.).

Reklama

Související témata: