Hlavní obsah

Českokrumlovská rallye se pojede až za rok

Rallye Český Krumlov se letos neuskuteční. Květnovou soutěž, která měla být třetím dílem domácího šampionátu, odložili pořadatelé na příští rok.

Foto: Sport.cz

Keňská Safari rallye se kvůli pandemii koronaviru uskuteční až příští rok. Ani Rallye Český Krumlov se letos neuskuteční.

Článek

"Neustále se měnící vývoj koronavirového dění, platná hygienická opatření včetně regulované účasti diváků, složitá finanční situace některých partnerů a v neposlední řadě nabitý kalendář ve druhé polovině motoristické sezony. To jsou hlavní důvody, proč jsme podnik odložili přesně o dvanáct měsíců," uvedli v tiskové zprávě organizátoři, kteří po březnovém odložení původně uvažovali o druhé polovině letošního roku.

Připomněli, že jihočeská soutěž se poprvé jela v roce 1971, v příštím roce tudíž bude mít výročí. "Naším cílem je v této neuvěřitelné tradici pokračovat a nabídnout posádkám i fanouškům soutěž v takové kvalitě, na kterou jsou zvyklí. Organizovat ji za každou cenu v omezené podobě v průběhu sychravého listopadu a tím možná ohrozit její budoucnost opravdu nechceme," doplnil pořadatelský tým.

Původně sedmidílný domácí šampionát měl začít 3. dubna Valašskou rallye. Ta byla rovněž odložena stejně jako Rallye Šumava Klatovy a Rallye Hustopeče. Aktuálně nejbližším závodem MČR je tak Rallye Bohemia, která by se v Mladé Boleslavi měla uskutečnit na začátku července.

Reklama

Související témata: