Hlavní obsah

Dakarská legenda znovu ožívá. Tentokrát v knižní podobě

Počínaje čtvrtkem si mohou fanoušci proslulé Rallye Dakar připomenout letošní ročník soutěže, který se jel premiérově na území Argentiny a Chile, na stránkách knihy Dakar 2009 Legenda pokračuje. Výpravná publikace vzešla z pera několikanásobného účastníka slavného maratónu Ladislava Lály, bohatý obrazový doprovod obstaral fotograf Petr Lusk.

Foto: Sport.cz

Obálka knihy Dakar 2009 Legenda pokračuje autorů Petra Luska a Ladislava Lály.

Článek

Výběr těch nejlepších fotografií, které Lusk v Jižní Americe v lednu pořídil, je těžištěm celé  knihy o 230 stranách. Lálův text se zaměřuje na shrnutí přelomového ročníku soutěže, kterou organizátoři po zrušení jubilejního 30. ročníku přesunuli z tradiční Afriky za oceán. Popis vývoje v jednotlivých kategoriích doprovází zamyšlení nad osudem celé soutěže i připomenutí rekordní účasti českých posádek a souhrnný přehled výsledků.

Kniha je v prodeji od čtvrtka prostřednictvím internetových stránek www.dakar2009.cz za cenu 429,- korun. Vydavatel Martin Macík, který sám za volantem kamiónu Liaz již několikrát útrapy soutěže na vlastní kůži okusil, navíc chystá na příští rok publikaci mapující historii Dakaru. Jejím autorem by měl být protřelý navigátor Josef Kalina, jenž prožil již první starty československých posádek v polovině 80. let a nechyběl ani letos v Jižní Americe.

Reklama

Související témata: