Hlavní obsah

Hermann Maier se vrací! Uvažuje o slavné Rallye Dakar

PRAHA

Není to ještě ani měsíc, co legendární lyžař Hermann Maier ukončil kariéru. A už to vypadá, že se na sportovní scénu vrátí. Šestatřicetiletý Rakušan podle rakouského webu LAOLA1 zvažuje účast na slavné Rallye Dakar. "Jsem připravený do toho okamžitě jít," prohlásil Herminátor.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Hermann Maier

Článek

Když před necelým měsícem Hermann Maier ukončil svou bohatou kariéru, všechny svým rozhodnutím překvapil. Avšak nyní to vypadá, že by se na sportovní scénu mohl opět vrátit. I když v jiném odvětví. Ze skvělého lyžaře by se mohl stát závodník rallye...

Šestatřicetiletý Rakušan podle rakouského webu LAOLA1 nevyloučil účast na Rallye Dakar. Slavný závod se uskuteční příští rok od 2. do 16. ledna v Argentině a Chile a rakouský jezdec Manfred Stohl by v kokpitu vedle sebe rád uvítal právě Hermanna Maiera.

"Jsem připravený do toho okamžitě jít. Chtěl bych být ale za volantem a Manfred by se musel spokojit s úlohou spolujezdce," prohlásil Maier. Vzorem pro trojnásobného mistra světa by mohl být francouzský lyžař Luc Alphand, vítěz Světového poháru 1997, který v roce 2006 Rallye Dakar v kategorii automobilů vyhrál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články