Hlavní obsah

Strahov provoněl spálený benzín, Pražský rallysprint začal nejlépe Pech

PRAHA

Supererzetou na ploše stadiónu Evžena Rošického na Strahově odstartoval v pátek večer 15. ročník Pražského rallysprintu, který je již tradiční tečkou za domácí motoristickou sezónou. Start do soutěže zvládl nejlépe Václav Pech jun., jemuž tradičně dělá spolujezdce bývalý premiér Mirek Topolánek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Pech na archivním snímku

Článek

Jezdci – vždy dva proti sobě - absolvovali okruh vytvořený zámkovou dlažbou na atletickém oválu celkem třikrát a v každém kole museli prokázat kvalitu techniky jízdy ve dvou vracečkách. Pech dokázal trať v celkové délce 1,6 kilometru projet s vozem Škoda Fabia WRC, s nímž před nedávnem na Setkání mistrů v Sosnové porazil šestinásobného mistra světa Sébastiena Loeba, v čase 1:29,7 min.

O osm desetin sekundy pozadu jsou po úvodním dílu exibiční soutěže úřadující český šampión Roman Kresta s peugeotem 207 S2000 a Pavel Valoušek, který na Strahově jede se škodou Octavia WRC. Průběžně čtvrtý je Tomáš Enge, který v Mitsubishi Lancer EVO IX s pohonem na zemní plyn veze pražského zastupitele Petra Hulínského, před Antonínem Tlusťákem ve škodě Fabia S2000 a Vojtěchem Štajfem, v jehož Subaru Impreza naviguje populární herec Petr Čtvrtníček.

Pražský rallysprint pokračuje v sobotu dalšími čtyřmi erzetami. Už v 8 hodin čeká posádky zbrusu nová vložka s příznačným názvem Hatatitla v prostorách dostihového závodiště ve Velké Chuchli. Po erzetě na nezpevněném povrchu se jezdci vrátí na Strahov, kde absolvují dvě rychlostní zkoušky v okolí stadiónu a ve finále soutěž vyvrcholí další supererzetou na stadiónu E. Rošického. Vítěz vyjede na cílovou rampu okolo 15 hodiny.

Reklama

Související témata: