Hlavní obsah

Kopecký vyhrál Rallye Pačejov a zdramatizoval domácí šampionát

Aktualizováno

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál deštivou Rallye Pačejov a poprvé v sezoně dokázal porazit dnes druhého Václava Pecha. Úřadující český šampion porazil lídra průběžného pořadí o více než minutu a snížil Pechův náskok v čele na sedm bodů. O držiteli titulu se rozhodne na listopadové Rallye Šumava Klatovy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Vítězná posádka Jan Kopecký (vpravo) a Jan Hloušek s vozem Škoda Fabia Rally2 Evo.

Článek

Na předešlých dvou soutěžích MČR zajížděli Pech a Kopecký téměř shodné časy a rozdíly mezi nimi byly často jen v desetinách sekundy. Na Rallye Pačejov však Kopecký získal náskok hned v nedělních úvodních rychlostních zkouškách a měl navrch po celé dva dny. Nakonec porazil dlouholetého soka o minutu a sedm sekund.

"Myslím si, že dnes jsme v některých momentech mohli být ještě rychlejší, ale nemělo cenu riskovat, protože se mi zdálo, že s námi Venca jel vyrovnaně na erzetách, kde to zná, a na dalších na nás hodně ztratil. Pokud tedy neměl technické nebo nějaké jiné problémy," uvedl Kopecký pro videonovinky.

Pech přiznal, že v neděli začal příliš opatrně a výkon Kopeckého jej překvapil. Dnes zápolil s technikou. "Podmínky jsou opravdu těžké, ale když jsme se těšili, že pojedeme rychleji, tak nemáme tlak turba. Není to úplně stoprocentní, a když to není na sto procent, tak na Honzu nestačíme," řekl Pech, jemuž mokrá trať a déšť nevadily. "Jestli bychom Honzovi stačili, kdyby vše fungovalo, nemůžu říct," pokrčil rameny.

Třetí skončil Jan Černý, jenž bojoval o pomyslnou bronzovou pozici s Filipem Marešem. Jejich souboj rozhodla Marešova nezvyklá chyba, po jedenácté rychlostní zkoušce mu došel benzín.

"Příčinu zatím nevíme. Přejezd byl proti původnímu itineráři delší, ale samozřejmě vždy jezdíme s dostatečnou rezervou paliva, takže to samo o sobě problém nezpůsobilo. Sešlo se více faktorů, data ukazují na chybu, ze které zatím nejsme moudří... Jsme smutní," uvedl Mareš na facebooku.

Invelt Rallye Pačejov, třetí závod seriálu MČR v automobilových soutěžích:
1. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:17:59,1
2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -1:07,7
3. Černý, Černohorský (Volkswagen Polo Gti R5) -1:49,1
4. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia Rally2 Evo) -2:22,6
5. Jakeš, Machů (Škoda Fabia R5) -2:30,7
6. M. Vlček, Omelka (Hyundai i20 R5) -4:12,6
7. Štajf, Rajnoha (Volkswagen Polo Gti R5) -4:56,7
8. Von Thurn und Taxis, Ettel (Něm./Škoda Fabia Rally2 Evo) -4:57,6.
Průběžné pořadí Sonax MČR:
1. Pech 163 bodů
2. Kopecký 156
3. Černý 93
4. Mareš (Škoda Fabia Rally2 Evo) 80
5. Jakeš 65.

Reklama