Hlavní obsah

Hänninen pojede s podporou Škody mistrovství světa v rallye

MLADÁ BOLESLAV

Automobilka Škoda se vrací do mistrovství světa v automobilových soutěžích. V příští sezóně se ve vrcholném seriálu představí letošní šampión Intercontinental rallye challenge Juho Hänninen z Finska a Němec Hermann Gassner mladší. Ti pojedou oficiálně v barvách týmu Red Bull Škoda a budou bojovat o přední umístění v kategorii S-WRC.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Juho Hänninen s vozem Škoda.

Článek

Nový tým vznikne spojením továrního týmu Škoda Motorsport, privátního týmu rakouského devítinásobného šampiona Raimunda Baumschlagera a Red Bullu.

"Jsme potěšeni, že můžeme přispět k dalšímu rozvoji projektu Fabia Super 2000. Zázemí týmu pod taktovkou Baumschlagera je pro nás zárukou profesionálního přístupu," uvedl šéf mladoboleslavského továrního týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

Juho Hänninen s vozem Škoda Fabia S2000 při belgické Ypres rallye.foto: skoda-auto.cz

Prioritou plnohodnotného továrního týmu Škoda Motorsport budou v příštím roce opět starty v seriálu IRC, který bude tradičně zahájen v Monte Carlu. V polovině ledna se v monackém knížectví představí Hänninen a Jan Kopecký. Pod hlavičkou týmu jsou přihlášeni i Belgičan Freddy Loix a Nicolas Vouilloz z Francie.

Hänninen se ale poté soustředí hlavně na mistrovství světa, podle Baumschlagera by se tým měl představit asi na sedmi soutěžích. "Mám s ním výborné zkušenosti jako s testovacím pilotem a člověkem. Jsem přesvědčen, že s ním můžeme myslet na nejvyšší příčky. Hermann Gassner má vedle Juha výbornou možnost růstu a učení se, a to jak při testování, tak v závodech," uvedl rakouský závodník a úspěšný manažer.

Reklama

Související témata: