Hlavní obsah

Čagin a spol. mají problém s cestou na Dakar, možná ho nestihnou

MOSKVA

Rallye Dakar začne v sobotu 1. ledna možná bez šestinásobného vítěze v kategorii kamionů Rusa Vladimira Čagina. Jedna z hvězd legendární soutěže má stejně jako další členové týmu Kamaz problémy s cestou do Jižní Ameriky. Rusko tvrdě zasáhla zima a Čagin a spol. zůstali uvězněni na moskevském letišti Domodědovo.

Foto: ČTK/AP

Na moskevském letišti Domodědovo jsou kvůli zimě potíže

Článek

První část továrního týmu Kamaz, který je hlavním favoritem mezi kamiony, měla z Moskvy odletět už v pondělí. "Strávili jsme den na letišti, ale to není to nejhorší. Problém je, že jsme nestihli navazující let z Madridu do Buenos Aires," uvedl Čagin pro web gazeta.ru. "Co se bude dít dále, nevím," prohlásil.

Vedení týmu je podle Čagina v kontaktu s pořadateli rallye, kteří se jim snaží pomoct. "Problém ale je, že volná místa v letadlech nejsou," řekl Čagin, který v minulém ročníku vyrovnal šestým vítězstvím bilanci Karla Lopraise.

Automobilka z Tatarstánu přihlásila do legendární rallye, která se v lednu potřetí v historii uskuteční v Jižní Americe, pod hlavičkou týmu Kamaz - Master pět posádek. Jejich cílem bylo obsadit všechny medailové pozice v kategorii, v níž se představí i pět českých kamionů.

Reklama

Související témata: