Hlavní obsah

První etapy Rallye Hustopeče vyhrál Kopecký, druhý je Pech

HUSTOPEČE

Favorizovaný Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport zvládl nejlépe vstup do Rallye Hustopeče, čtvrtého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Václav Pech junior a Petr Uhel během Hustopečské rallye

Článek

Po první etapě má Kopecký náskok 1,6 sekundy na druhého Václava Pecha startujícího s produkčním mitsubishi. Obhájce loňského vítězství Pech vyhrál úvodní ze čtyř dnešních rychlostních zkoušek a dostal se do vedení, po třetím měřeném testu jej ale předstihl Kopecký.

Třetí místo zatím patří Romanu Krestovi, jenž stejně jako Kopecký startuje s fabií S2000. Lídr průběžného pořadí MMČR ztrácí na první místo šest sekund. Šance na výhru poklesly u Pavla Valouška. Úřadující český šampion držel s trojicí favoritů krok, ve čtvrté erzetě měl ale defekt a klesl na deváté místo. Na Kopeckého ztrácí 1:54 minuty.

Sedmý ročník Rallye Hustopeče pokračuje v sobotu osmi rychlostními zkouškami.

Agrotec Rallye Hustopeče, čtvrtý podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích - po 1.etapě:
1. Kopecký, Starý (Škoda Fabia S2000) 29:12,3, 2. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1,6, 3. Kresta, Gross (Škoda Fabia S2000) -5,8, 4. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:01,3, 5. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:10,1, 6. Běhálek, Černohorský (Subaru Impreza STI) -1:14,4.

Reklama

Související témata: