Hlavní obsah

Rallye Krkonoše vyhrál Valoušek, druhý byl Semerád

TRUTNOV

Favorizovaný Pavel Valoušek s vozem Škoda Fabia WRC ovládl sobotní Rallye Krkonoše, třetí závod mistrovství České republiky ve sprintrallye. Druhý Martin Semerád startující s produkčním mitsubishi zaostal za úřadujícím domácím šampionem z "velkého" seriálu o 42,6 sekundy, třetí byl Němec Mathias Kahle, jehož výsledek se ale do průběžného pořadí jednodenního českého mistrovství nebude započítávat.

Foto: Škoda Delimax Team

Pavel Valoušek

Článek

Valoušek se Semerádem, jehož hlavní náplní sezony jsou starty v mistrovství světa, bojoval o první místo od první rychlostní zkoušky. Do třetího testu měl navrch Semerád, poté se ale dostal do čela Valoušek a ve druhé polovině rallye svůj náskok postupně zvyšoval.

V okolí Trutnova se příliš nedařilo nejlepším jezdcům průběžného pořadí MČR. Vedoucí Jaromír Tarabus na startu chyběl, druhý Jan Sýkora odstoupil z rallye s technickou poruchu ve čtvrté erzetě, čtvrtý Roman Odložilík skončil dokonce hned v prvním testu. Novým lídrem seriálu by se tak měl stát Miroslav Jareš, který dnes skončil v redukovaném pořadí třetí.

Čtvrtým závodem šampionátu bude Rallye Vysočina, která se uskuteční 16. července.

Rallye Krkonoše, třetí podnik MČR ve sprintrallye
1. Valoušek, Hrůza (Škoda Fabia WRC) 43:12,1, 2. Semerád, Ernst (Mitsubishi Lancer Evo IX) -42,6, 3. Kahle, Dörr (Něm./Škoda Octavia WRC) -1:07,5, 4. Jakeš, Gross (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:19,8, 5. Dohnal, Grega (Peugeot 207 S2000) -1:23,2, 6. Béreš, Müller (SR/Škoda Fabia S2000) -1:36,5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články