Hlavní obsah

Plán finské hvězdy ve Zlíně: Přidat zlatý pohár

ZLÍN

Na tváři už mu zase hraje úsměv. Minulý víkend byl brunátný a nejraději by se propadl do pekla. Při Německé rallye se finský pilot Juho Hänninen se Škodou Fabií S2000 řítil pro vítězství, které by takřka jistě rozrazilo bránu k titulu v MS třídy SWRC. Jenže po hloupé chybě se musel smířit se čtvrtým místem. Při dnes startující Barum rallye si chce spravit chuť.

Foto: skoda-auto.cz

Juho Hänninen s vozem Škoda Fabia S2000.

Článek

„V minulosti se mi ve Zlíně dařilo. Bylo by fajn minulé výsledky ještě o trošičku vylepšit,“ usmíval se lišácky úřadující šampión seriálu Intercontinental Rallye Challenge. Na Barum rallye startoval dvakrát. V roce 2009 byl třetí, loni druhý. Jen zlatý pohár za vítězství mu chybí.

„Nemyslím, že jsem přijel do Zlína jako největší favorit, ale je jasné, že nechci být pořád druhý,“ říkal třicetiletý Fin. „Když zůstanu na trati, mám slušnou šanci,“ vtipkoval v narážce na karambol z Německa. „Udělal jsem stupidní chybu. Už ji nezopakuji,“ zvážněla hvězda mladoboleslavského týmu.

Po nástupu ke Škodě Motorsport na prahu sezóny 2009 stoupá mílovými kroky na závodnické nebe. Loni byl šampiónem IRC. Seriálu, jemuž dominuje i letos, kdy sbírá s výjimkou dvou soutěží jen samá pódiová umístění. Vede i pořadí SWRC v mistrovství světa. A šéf motorsportu ve Volkswagenu Kris Nissen Hänninena označil za nejžhavějšího adepta na místo v jeho závodním týmu v elitní kategorii mistrovství světa 2013.

„Miluji závodění. Jsem rád, že s fabií mám letos hodně startů a mohu se zlepšovat. Jsou i mladší piloti, ale nemají jistotu, kterou jsem získal hlavně přes množství závodů,“ vyprávěl bez známky napětí třicetiletý rodák z Punkaharju. „A fakt mě baví vyhrávat,“ pokýval hlavou s koutky roztaženými od ucha k uchu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články