Hlavní obsah

Podmol na Dakaru dělal, že hraje na piano. Poté ho čekalo společné spaní v tělocvičně

Sakaka/Praha

Společné spaní v tělocvičně čekalo po dnešní maratonské etapě dakarské jezdce. Závodníci se také musí obejít bez pomoci týmových mechaniků. Je to jen o nich. „Utáhl jsem šroubky a zkontroloval motorku, zalepil proti dešti. Pak jsem odešel do tělocvičny, ve které spíme všichni. Tedy až na tovární jezdce, kteří odešli do svých karavanů, což je celkem divné. Asi se bojí, že bychom po nich chtěli podpisy,“ komentoval to s úsměvem Libor Podmol.

Libor Podmol musí po maratonské etapě spolu s ostatními jezdci přespávat v tělocvičněVideo: Libor Podmol

 
Článek

„Je tu taková komorní atmosféra, mluví se potichu, jezdci polehávají na zemi. V hale jsou rozházené matrace a deky," popisuje dakarský nováček dál. Jak to v hromadném bivaku vypadá, na to se podívejte ve videu.

Libor Podmol si dnes mohl jít lehnout spokojený. V 7. etapě, která měřila 737 km, a jejíž součástí bylo 471 km rychlostní zkoušky, zajel svůj zatím nejlepší výsledek. Obsadil 29. místo. Zdravotním problémům navzdory. Magnetická terapie a masáže, kterými v sobotu léčil bolavé šlachy na ruce, zabraly.

„Dnes jsem se vzbudil a prsty už nebyly skoro vůbec nateklé. Pravá ruka mě trochu brní, levačka vypadá dobře. Když jsem mohl, tak jsem se jim snažil ulevit. Když to šlo, při jízdě jsem pouštěl řídítko nebo jsem ulevoval prstům tím, že jsem hrál jako na piano a hýbal s nimi," vysvětluje šestatřicetiletý jezdec.

Foto: MCHphoto.cz

Libor Podmol v 7. etapě Rallye Dakar

Také v bivaku se snaží dát do kupy. „Pořád se mažu mastmi, mám s sebou také masážní pistoli. Ať jsem i zítra ready."

Reklama

Související témata: