Hlavní obsah

Schwarz se vrací do továrního týmu Škody

PRAHA

Finského pilota továrního týmu Škoda Motorsport Toniho Gardemeistera doplnil ve středu pro nadcházející dvě sezóny Němec Armin Schwarz, který v mladoboleslavské stáji působil již v letech 1999 - 2001. Během sezóny by mělo jezdecké duo především pracovat na vývoji fabie, v seriálu MS by se mělo poprvé představit na červnové Rallye Akropolis.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Fabie WRC se letos poprvé představí na červnové Rallye Akropolis.

Článek

Čtyřicetiletý Schwarz v uplynulých dvou letech jezdil s továrním hyundaiem a obsadil v loňském celkovém pořadí světového šampionátu osmnácté místo se ziskem tří bodů. Jeden získal se spolujezdcem Manfredem Hiemerem v Monte Carlu a další dva na Kypru. Jeho tým, který do letošního ročníku mistrovství nezasáhne, skončil za Škodou šestý.

Pilotem mladoboleslavské stáje byl Schwarz tři roky již v letech 1999 až 2001, kdy se podílel na vývoji octavie WRC, vůbec prvního vozu Škoda této specifikace. V roce 2001 skončil čtvrtý na Rallye Monte Carlo a ve stejném roce dovezl octavii WRC do cíle Rallye Safari na třetí pozici.

Prioritou vývoj

Také letos bude hlavním úkolem německého jezdce podílet se na vývoji fabie WRC, která v mistrovství světa absolvuje jen vybrané soutěže. "Máme dvě stabilní posádky, obě dvě mají za úkol zapracovat hlavně na vývoji auta. Prioritou je vývoj, nikoliv umístění. Od toho se bude odvíjet také další program," řekl ČTK tiskový mluvčí týmu Roman Meliška.

První start Toniho Gardemeistera a Armina Schwarze, jemuž při volbě zástupců Škody konkurovali podle zákulisních informací Jan Kopecký a Fin Harri Rovanperä, plánuje Škoda v šestému závodu seriálu. Tím je řecká Rallye Akropolis, která se pojede od 4. do 6. června.

Reklama

Související témata: