Hlavní obsah

Auto pro Dakar našla česká jezdkyně na vrakovišti. Skládá ho jako puzzle

Roudnice nad Labem

Ollie Roučková se chystá na svůj třetí Dakar. Slavnou rallye už dokončila na čtyřkolce a v bugině, teď chce jet v autě. Autě, které našla na vrakovišti. „Vrak tam stál tři a půl roku v kopřivách. Vozy Suzuki Samurai v dlouhé variantě u nás v republice prostě nejsou, a když, tak jsou strašně drahé. Jiná varianta než vrakoviště nebyla.“ vysvětluje šestatřicetiletá závodnice. Jak auto vypadá teď, uvidíte v našem videu.

Ollie Roučková našla auto pro Dakar na vrakovišti. Samík byl plný rezu a děrVideo: Sport.cz

 
Článek

Původní plán byl úplně jiný. Ollie Roučková s navigátorem Robertem Knoblochem měli jet za tým Ultimate Dakar Racing. Nedopadlo to. „Bohužel jsme nenašli stejnou řeč. Moc jsme chtěli jet s Toyotou, ale nešlo to," popisuje situaci dakaristka. Nakonec tedy pojede s autem z vrakoviště. V kategorii Classic. Do jiné by její tým nebyl schopný za tak krátkou dobu auto postavit.

Vůz plný rezu a děr. Místo závodní kombinézy montérky. V ruce místo volantu třeba bruska. A místo hodin a hodin na trati, stovky hodin v dílně. Samík, jak autu říká, by měl být hotový za zhruba dva měsíce. „Začínáme, nic nemáme, všechno sháníme a dohledáváme informace," popisuje realitu těchto dnů.

Foto: Petr Šedivý

V dílně je práce nad hlavu. Renovace Suzuki Samurai zabere stovky hodin

Doba, kdy si s autem zatrénuje, je zatím v nedohlednu. Panice ale nepropadá. První Češka, která dokončila Dakar, věří, že ročník 2022 stihne. „Děláme pro to všechno. Když nás Dakar v kategorii Classic přijme, tak tam budeme stát," věří.

Zatímco auto vyhrabala z vrakoviště, svého navigátora z bahna. Na rallye v Albánii. Ona tam jela na čtyřkolce, Robert Knobloch na motorce. Zachránila ho, pomohla mu vykopat se. Už tehdy si, na půl v žertu, řekli, že spolu možná jednou pojedou Dakar.

Teď doufají, že se to brzy stane skutečností.

Reklama