Hlavní obsah

Dakar pojede česká zpěvačka. Napíše o dobrodružství na rallye song?

Praha
Aktualizováno

Je to pro ni splněný sen. Na příští ročník Dakaru se chystá Olga Lounová. Pojede v autě, v kategorii Classic. Jako navigátorka. Rallye už si vyzkoušela na několika domácích soutěžích, teď věří, že se zkušenosti budou hodit. „Předtím než jsem začala jezdit jako jezdec, tak jsem rok v rallye navigovala Jardu Tomaštíka. To byla opravdu silná průprava,“ popisuje. Více už prozradí v našem videu.

Na Dakar 2022 se chystá česká zpěvačka. Načerpá na rallye inspiraci na nové songy? Video: Sport.cz

 
Článek

Jenže Dakar je něco úplně jiného. Navigace tam bývá opravdu tvrdým oříškem. „Problém je, že vás to nemá kdo naučit. Budeme to muset sami zjistit a objevit," ví ženský nováček týmu Orion Moto Racing Group.

Olga Lounová pojede ve voze Matra Murena 45, který se teď staví. S pilotem Martinem Čábelou. Ten jejím navigačním schopnostem věří. „Raději budu mít vedle sebe ženskou než chlapa. Myslím, že se neztratí. Jde jen o to, abychom se vždycky dobře chápali. Kategorie Classic není na navigaci jednoduchá. Uvidíme, jak se projeví ženská intuice."

Foto: Sport.cz

Olga Lounová se chystá na Dakar 2022 jako navigátorka

Když to dobře dopadne, legendární soutěž se může stát inspirací pro novou písničku. A nejen jednu. „Proto rallye jezdím, jsou strašně inspirativní. Většinou z toho něco vznikne. Předpokládám, že ten song nebude jen jeden, ale bude jich víc. Dakar to je intenzivní dobrodružství, z kterého pak čerpáte mnoho a mnoho měsíců," plánuje zpěvačka a skladatelka.

Orion Moto Racing Group bude mít v závodním poli na Dakaru 2022 čtyři zástupce. Zkušené motocyklisty Martina Michka s Milanem Engelem. Nováčka Jakuba Hroneše a právě automobilovou posádku Lounová - Čábela.

Ženský element v týmu mužští kolegové oceňují. „Je to plus. Zpestření, oživení. Krásná baba, v žilách benzín, krásně to umí s plynem. Netřeba k tomu nic dodávat. Je to super,"  potvrzuje Martin Michek, který v letošním ročníku slavné soutěže obsadil výborné desáté místo.

Reklama

Související témata: