Hlavní obsah

Jezdci rallye hrozí odchodem z AČR

Karel FeltPrávo

Autoklubu ČR hrozí další rána. Po motocyklovém sportu by jeho řady mohli opustit jezdci rallye. Jejich svaz už několik let apeluje na problémy, které AČR podle jejich vyjádření, které má Právo k dispozici, neřeší.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jan Kopecký se Škodou Fabií S2000 během Barum rallye - ilustrační foto.

Článek

„Jedná se především o bezpečnost, výběr tratí, zápočty závodů mezinárodního mistrovství ČR do Evropského poháru s návazností na nutnost dodržování Evropských řádů a tím neúměrnému zdražování podniků pro posádky i pořadatele. V neposlední řadě pak jde o neustálé odmítání použití levnějšího a ekologičtějšího paliva E85 bioetanol v rally ze strany Federace automobilového sportu AČR,“ píše se ve vyjádření.

Jezdce rallye velmi znepokojuje současná situace okolo Autoklubu ČR, jako držitele sportovní autority pro ČR od FIA. „Z Autoklubu ČR se vyvázal motocyklový sport a jsou jisté náznaky, že minimálně v některých disciplínách automobilového sportu jsou jisté tendence k možnému založení vlastního svazu a též vystoupení z AČR. I kvůli tomu budou hosty na naší valné hromadě zástupci z motokár a ze závodů na okruzích,“ uvádí dále vyjádření.

Jezdci rallye se sejdou tuto neděli v Radotíně a budou řešit z uvedených důvodů zejména otázku odchodu a založení nové organizace. Odtržení rallye, jako nejpopulárnější automobilové disciplíny v Česku, by bylo pro AČR další velkou ránou.

Reklama

Související témata: