Hlavní obsah

Francouzská rallye vyvrcholí duelem Volkswagenu s Citroënem

Fin Jari-Matti Latvala se ujal vedení ve Francouzské rallye. Nedělní finále ale slibuje napínavý boj, protože další tři soupeři následují za továrním jezdcem Volkswagenu v pětisekundovém odstupu. Čech Martin Prokop s fordem je stále desátý a ztrácí přes pět minut.

Foto: ČTK/AP

Francouzský pilot Sébastien Ogier s Volkswagenem.

Článek

Latvala je v čele soutěže, ačkoli nevyhrál žádnou z dosavadních 14 rychlostních zkoušek. Pouhé čtyři desetiny na něj ztrácí Španěl Dani Sordo s citroënem, o sekundu a půl zaostává za vedoucím týmovým kolegou novopečený mistr světa Sébastien Ogier z Francie. Další domácí hvězdu Sébastiena Loeba v citroënu dělí od prvního místa pět sekund.

Vedení ve druhé etapě opustil Belgičan Thiery Neuville s fordem, kterého v 11. zkoušce postihl defekt, takže nabral bezmála půldruhaminutovou ztrátu. Na pátém místě nyní ztrácí na svého soupeře v boji o celkové druhé místo v MS Latvalu 70 sekund.

Již jistý světový šampion Ogier po nepovedeném pátku celý den ukrajoval z původně téměř půlminutového manka. Vyhrál pět ze sedmi testů a vrátil se do hry o sedmý triumf v sezoně. Soutěž vyvrcholí v neděli šesti rychlostními zkouškami.

Francouzská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R WRC)2:18:58,3
2. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3 WRC)-0,4
3. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC)-1,5
4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC)-5,0
5. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS WRC)-1:10,4
6. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS WRC)-2:16,4
...
10. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS WRC)-5:25,2

Reklama

Související témata: