Hlavní obsah

Odložilík je poprvé českým šampiónem ve sprintrallye

Vsetín

Roman Odložilík se stal domácím mistrem ve sprintrallye. Třiačtyřicetiletý jezdec si premiérový titul zajistil druhým místem v Rallye Vsetín, po níž předstihl dosud vedoucího Miroslava Jakeše. Tomu k celkovému triumfu nestačilo ani vsetínské prvenství, protože do konečného hodnocení se jezdcům započítává šest z osmi výsledků a za této situace má Odložilík o šest bodů lepší bilanci.

Článek

Odložilíkovi stačilo v závěrečném závodě sezóny k zisku titulu i třetí místo bez ohledu na Jakešův výsledek. Šampiónem se stal po druhých místech z předchozích tří let, vicemistrem byl i v roce 2008.

Jakeš v mitsubishi vládl vsetínské soutěži od první rychlostní zkoušky a připsal si druhý triumf za sebou po předchozím úspěchu v Jeseníku. Do hodnocení šampionátu se mu ještě započetla čtyři druhá místa, přesto mu to na celkové vítězství nestačilo.

Odložilík s vozem Škoda Fabia S2000 triumfoval v sezóně třikrát a při šestém dokončeném závodě obsadil potřetí druhé místo. Pomohla mu k němu i technická závada na fabii Grzegorze Grzyba po páté erzetě ze sedmi, polský jezdec ale jako host stejně nejel o mistrovské body.

Za Jakešem zaostal Odložilík o 29,5 sekundy. Třetí ve Vsetíně skončil Jan Sýkora s fiestou a stejné umístění patří dvojnásobnému letošnímu vítězi i celkově.

Rallye Vsetín, osmý a závěrečný závod MČR ve sprintrallye:
1. Jakeš, Novák (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 40:58,3
2. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia S2000) -29,5
3. Sýkora, Škardová (Ford Fiesta R5) -35,9
4. Cvrček, Šálek (Škoda Fabia S2000) -56,2
5. Dohnal, Venclík (Peugeot 207 S2000) -57,6
6. Tlusťák, Vágner (Škoda Fabia S2000) -1:29,4.
Konečné pořadí:
1. Odložilík 162 b.
2. Jakeš 156
3. Sýkora 118.

Reklama

Související témata: