Hlavní obsah

Fulín suverénně vládne Evropě. Ve Spa získal maximum bodů

Praha

Český jezdec Petr Fulín opět suverénně vládne evropskému šampionátu cestovních vozů na okruzích FIA ETCC. Ve čtvrtém dvojzávodě seriálu, který se jel o víkendu na slavném autodromu ve Spa-Francorchamps, nedal soupeřům šanci a dvakrát stál na nejvyšším stupínku. Upevnil si tak vedení v seriálu a neomylně míří k obhajobě. Záda mu kryje spolehlivě Michal Matějovský. Oba jedou na vozech BMW 320si a vedou i Pohár národů. Fulín vyhrál na sedmikilometrovém okruhu, kromě jediné, všechny jízdy, včetně tréninků. V tom jediném případě zkoušel nastavení na starých pneumatikách. V samotných závodech pak exceloval.

Foto: Petr Frýba

České duo vede startovní pole ve Spa. Vpravo Michal Matějovský, vlevo Petr Fulín.

Článek

Fulín vyhrál na sedmikilometrovém okruhu, kromě jediné, všechny jízdy včetně tréninků. V tom jediném případě zkoušel nastavení na starých pneumatikách. V samotných závodech pak exceloval.

„Tohle vůbec nebyl špatný víkend. Spa se mi velice líbí a musím říci, že jsem si oba závody pořádně užil, především první tři, čtyři kola v obou závodech. Jsem šťastný, že se mi letos poprvé podařilo dosáhnout na maximální počet bodů, což mě opětovně přiblížilo o kousek blíž k celkovému vítězství," ohlédl se za závodním víkendem Petr Fulín.

Bitvy se Slováky

Michal Matějovský odvedl rovněž velmi kvalitní výkony, když v tom druhém stál na bronzovém stupínku. Bitvu sváděl především se slovenskými jezdci Samuelem a Filipem Sládečkovými. Ti ho v prvním závodě porazili oba, ve druhém jen Filip. Matějovský si však upevnil druhé místo v celkové klasifikaci.

„Ve Spa se jel závod ETCC poprvé, takže pro mnohé jezdce to byla zcela neznámá trať. Podařilo se mi ale splnit to, co jsem si před závodním víkendem stanovil. Neudělal jsem žádnou chybu a v každém závodě dojel před svými největšími konkurenty v boji o celkové druhé místo. Díky tomu jsem si upevnil svou pozici v tabulce. Rád bych poděkoval celému týmu za podporu a stejně tak i všem našim fanouškům," nechal se slyšet po návratu z Belgie Michal Matějovský.

Závěrečný dvojzávod se jede poslední zářijový víkend v italské Perguse. Umístění budou hodnocena dvojnásobným koeficientem, takže lze očekávat velmi zajímavé souboje. Fulín však má velmi blizoučko k obhajobě titulu evropského šampióna v kategorii Super 2000 TC2.

Reklama