Hlavní obsah

Belgičan Neuville na Sardinii dál útočí na druhý triumf v MS

Alghero

Belgičan Thierry Neuville po druhé etapě Italské rallye mírně zvýšil svůj náskok v čele a opět se přiblížil druhému vítězství v soutěži mistrovství světa v kariéře. Před nedělním finišem, který obstarají čtyři rychlostní zkoušky, vede před Finem Jarim-Mattim Latvalou o 16 sekund.

Foto: Andrea Micková, Sport.cz

Jari Matti Latvala s Volkswagenem Polo WRC - ilustrační foto.

Článek

Úřadující šampión Francouz Sébastien Ogier ztrácí na třetím místě už přes minutu a na triumfy z minulých tří let na Sardinii sotva naváže. Zároveň se jeho nezvyklá série bez vítězství nejspíš protáhne už na čtyři soutěže.

"Třetí místo je v pořádku. Už před víkendem jsem říkal, že pódium tady bude optimální výsledek," řekl lídr světového šampionátu Ogier, který doplácí na to, že na většinu úseků vyráží jako první a soupeřům musí "čistit" trať. I tak v průběžném pořadí MS ještě víc odskočí druhému Andreasi Mikkelsenovi, protože norský jezdec dnes o kámen poškodil zavěšení kol a musel z druhé etapy odstoupit.

Čeští jezdci si polepšili. Martin Prokop, jenž do soutěže odstartoval s pětiminutovou penalizací za porušení technických předpisů, už je desátý. Jan Kopecký figuruje hned za ním.

Italská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 3:07:35,2
2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -16,1
3. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo-R) -1:15,0
4. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -2:19,2
5. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) -4:50,6
6. Solberg, Minorová (Nor., Rak/Ford Fiesta RS) -5:32,4
10. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -12:33,1
11. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -13:31,6

Reklama

Související témata: