Hlavní obsah

Mňam, konečně slaninka a buřtíky! Koukněte se, co piloti na Dakaru považují za hostinu

Voda a bahno na trati, nánosy bláta v kabině. Takový už je kolorit letošní prazvláštní Rallye Dakar. O to víc se nepřízní počasí a podmínek zkoušení piloti potřebují také pořádně najíst. Kousek slaniny a buřtíků přitom považují za hotové obžerství! Díky přiloženému videu můžete za kulisy jedné takové dakarské hostiny nahlédnout.

Stravování na DakaruVideo: bigshockracing.cz

 
Článek

Není to klasická snídaně. Během posledního vynuceného dne volna se pilotům dostalo nevšední porce.

„Máme dokonce slaninku a buřtíky - a ty vidím poprvé, co na Dakaru jsem," směje se Martin Macík, pilot Big Shock Racing.

Jaké je tedy tradiční menu? „Složení toho, co si můžeme vzít, je všude podobné. Džusík, pak vajíčka. Jsou trošku umělá, ale pořád to jsou vajíčka. Nesmí chybět jogurt, protože každý si musíme dojít na záchod... K tomu tři dny stará slaďárna, ale mám ji rád, vždy také nějaké ovoce. To je nejdůležitější, je třeba dostat do těla všechny vitamíny a živiny. Snad je to dostatečné," líčí Macík, jemuž po čtvrteční 10. etapě patřilo 12. místo mezi kamióny.

Reklama