Hlavní obsah

Loeb už před Sardinií myslí na mistrovský titul

PRAHA

Na páté vítězství v seriálu mistrovství světa v řadě bude útočit o víkendu na Sardinii Sébastien Loeb. Francouzský pilot citroënu obhajuje na Italské rallye loňské prvenství a před sedmým dílem šampionátu neskrývá, že už myslí na obhajobu titulu.

Článek

"Myslím, že přišel čas o titulu začít přemýšlet," prohlásil před startem dvaatřicetiletý jezdec a úřadující mistr světa, jenž vede v celkovém pořadí o 21 bodů před Marcusem Grönholmem. "Tudíž pro nás bude každý závod důležitý. Musím jet od začátku hned naplno a získat co nejdříve velký náskok, abych měl v dalších dvou etapách výhodu," plánoval Loeb.

Jeho největším soupeřem při šotolinové rallye bude opět právě Grönholm, který vyhrál letos první dva závody. "Podstoupili jsme v minulých dnech důležité testy," uvedl finský závodník, který minulé soutěži skončil po technických problémech až desátý. "A jsem si jist, že přišel opět čas vyhrát. Musím uspět, protože je nutné přerušit tu sekvenci čtyř Sébastianových vítězství," řekl odhodlaně osmatřicetiletý Grönholm.

Startovní číslo jedna nebude pro Loeba na šotolinových cestách v okolí Porto Cerve výhodou, ale už při minulém dílu v Argentině Francouz potvrdil, že mu "uklízení" cesty soupeřům vůbec nevadí.

Opět mezi špičku se chce dostat také vicemistr světa Peter Solberg. Norský pilot dost naznačil druhým místem v Argentině, ale v průběžném pořadí zůstal stále pátý. Tentokrát si na boj se špičkou pořídil nový vůz Subaru Impreza S11 WRC.

Tři české posádky

Mezi 114 přihlášenými posádkami jsou také tři české posádky. Pro další zkušenosti si s fabií WRC pojede Jan Kopecký. "Určitě se budu zase učit, šotolina je těžká. Je to pro nás nové, musíme najít ideální nastavení auta, hlavně tlumiče. Snad se to podaří," uvedl v rozhovoru s ČTK Kopecký.

Do světové rallye se vrací po pauze v Argentině také účastníci juniorského šampionátu Martin Prokop a Pavel Valoušek, kteří předminulou Korsickou rallye nedokončili.

Po dnešním shakedownu čeká v pátek na jezdce první etapa o šesti rychlostních zkouškách a délce 130 kilometrů. Celkově je připraveno osmnáct "erzet" dlouhých 345 kilometrů. Celkem piloti najedou 1140 kilometrů. V neděli je první posádka očekávána v cíli po čtrnácté hodině SELČ.

Pořadí MS (po 6 z 16 závodů)
1. Loeb (Fr./Citroën) 56 bodů, 2. Grönholm (Fin./Ford) 35, 3. Sordó (Šp./Citroën) 24, 4. Stohl (Rak./Peugeot) 18, 5. P. Solberg (Nor./Subaru) 18, 6. Galli (It./Peugeot) 11, ...15. Kopecký (ČR/Škoda) 4.
Pohár konstruktérů
1. Kronos Citroën 69, 2. Ford BP 57, 3. Subaru 51, 4. OMV-Peugeot 31, 5. Stobart Ford 15, 6. Red Bull Škoda 11.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články