Hlavní obsah

Dobrá zpráva! Manželka jako předvoj, vážně zraněný Klymčiw se vrací domů

Praha

Motocyklista Ondřej Klymčiw, který utrpěl vážné zranění na Rallye Dakar a strávil tři týdny v nemocnici v Limě, přiletí ve čtvrtek domů. Jeho zdravotní stav se zlepšil natolik, že může absolvovat dlouhou cestu z Peru. Na cestě domů je již závodníkova manželka Tereza, která s ním trávila čas v nemocnici a posílala aktuální zprávy o jeho stavu.

Foto: Sport.cz

Ondřej Klymčiw na letošním ročníku Rallye Dakar.

Článek

Hororový příběh snad přece jen spěje k dobrému konci.

"Ondra by měl do Prahy přiletět ve čtvrtek v doprovodu lékaře. Toho poslala pojišťovna z Francie. Po příletu pojede hned do nemocnice na Homolce, aby ho zkontrolovali," avizuje Klymčiwův tým v tiskové zprávě.

Dvaatřicetiletý jezdec se zranil při pádu ve třetí etapě 40. ročníku Rallye Dakar. Před operací zlomených obratlů i po ní byl dlouho udržován v umělém spánku, plánovaný zákrok museli lékaři několikrát posunout. Operaci páteře nakonec Klymčiw podstoupil 13. ledna, o pár dní později musel absolvovat další zákrok kvůli tekutině v plicích.

I když lěčení šlo pomalu, stav českého závodníka se každým dnem zlepšoval a všichni z jeho okolí s napětím čekali na novinky od lékařů. "Ondra už se dostal do takového stavu, že je možné ho převézt zpátky do České republiky. V uplynulých dnech se proto plánovala dlouhá cesta z Peru až k nám," dodává jeho tým.

Na Rallye Dakar startoval Klymčiw počtvrté. Loni byl v kategorii motocyklistů jedenáctý. Havárií pro něj soutěž skončila i před dvěma lety, kdy si po pádu ve vysoké rychlosti vykloubil kyčel a poranil pánev, slezinu a hrudník.

Reklama

Související témata: