Hlavní obsah

Pražský rallyesprint chce na startu Estonce Märtina

PRAHA

S novým názvem a lehce pozměněnou tratí se pojede 2. prosince Tip Cars Pražský rallysprint. Na startu 12. ročníku však nebudou s největší pravděpodobností nejlepší čeští jezdci Roman Kresta a Jan Kopecký, jež čeká ve stejném termínu Britská rallye, poslední závod mistrovství světa. Přihlásil se však už nyní mistr České republiky Václav Pech, který bude útočit na páté vítězství v posledním závodu roku. Pořadatelé chtějí také pozvat špičkového estonského jezdce Markka Märtina.

Foto: Ford Motor/Ralph Hardwick

Estonec Markko Märtin

Článek

"Na startu může být šedesát posádek, startující se už pomalu dávají dohromady," prohlásil na dnešní tiskové konferenci ředitel závodu Petr Mihule. Měly by se na něm objevit také vozy specifikace WRC. "Ještě není jasné kolik, ale tak čtyři až pět snad ano. Je to však zatím ještě celkem daleko," řekl Mihule.

Trať na pražském Strahově bude vesměs stejná, mírnou změnou projde pouze závěrečná šestá rychlostní zkouška, která se pojede blíž divákům. Těm by situaci při sledování závodu měla usnadnit nově také velkoplošná obrazovka. "Jednáme o tom, že bychom na obrazovce pustili také záběry právě z Britské rallye," uvedl Mihule.

Ředitel závodu hodlá oslovit také bývalého účastníka mistrovství světa Märtina, který loni vážně havaroval a při nehodě zahynul jeho spolujezdec Michael Park. Estonský závodník sice letos na jaře opět závodil, ale v MS se už neobjeví. "Je pro něj připraveno subaru, ale uvidíme, jak jednání dopadnou," dodal ředitel závodu.

Reklama

Související témata: