Hlavní obsah

Z paměti mu zmizel měsíc života. Klymčiw se dává dohromady po těžké nehodě na Dakaru. Pojede znovu?

Pardubice

Měl velké plány. Na letošním Dakaru chtěl být motocyklista Ondřej Klymčiw v první desítce. Vše ale zhatila havárie ve třetí etapě. S vážnými zraněními skončil v nemocnici a zmizel mu měsíc života. „Nepamatuji si pět dní předtím a pak ani další tři neděle,“ říká třiatřicetiletý jezdec. Dynamická neuromuskulární stabilizace podle Pavla Koláře nebo rehabilitace Vojtovou metodou. Takový je teď, téměř čtyři měsíce od nehody, Klymčiwův denní program. Jak takové cvičení vypadá? A plánuje ještě návrat na Dakar? Dozvíte se v našem videu.

Ondřej Klymčiw se dává dohromady po těžkých zraněních z Dakaru. Pojede znovu?Video: Sport.cz

 
Článek

To, aby se dal zase do kupy, jde hodně pomalu. „Čeká nás toho ještě strašně moc, to zranění bylo velice závažné," podotýká kondiční trenér Ivan Svědík. Přesto má Ondřej Klymčiw neustále úsměv na tváři. Ví totiž, že všechno je především o hlavě. „Hlavně se snažím zachovat psychickou pohodu. To, jak dobře se dá tělo do kupy, na to má vliv psychika. Když je v pohodě hlava, je v pohodě tělo," vysvětluje svůj přístup.

K případnému návratu do závodního kolotoče pak dodává. „Nemůžu si stěžovat, měl jsem štěstí. Myslím, že pár z mých kočičích životů odešlo. Říkám si, že anděl strážný už je dost naštvanej, jak mě musí pořád tahat z bryndy, tak si nejsem jistý, jestli mi zachová přízeň."

Reklama