Hlavní obsah

OBRAZEM: Jak vypadá luxus v české kabině? Jágr se vytouženého parťáka nedočkal

Jan Škvor, Jan ŠvandaSport.cz

V jednom rohu se poskládala kladenská klika Pavelec, Voráček, Smoleňák, další kout zase zabrali bývalí slávisté Vondrka, Hejda, Hertl, Červenka, Klepiš, hned vedle nich mají své místo (ex)pardubičtí Radil, Koukal, Nakládal, Čáslava a Kolář. I tak vypadá zasedací pořádek v kabině české hokejové reprezentace, kterou v pražské O2 areně stráží obří lví hlava. Jen Jaromír Jágr se svého vysněného parťáka nedočkal, a tak musel vzít zavděk náhradníkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Místo Michala Jordána (vlevo) a Jaromíra Jágra v kabině české hokejové reprezentace v O2 Areně během šampionátu. Vše je den před vypuknutím MS připraveno.

Článek
Fotogalerie

„Po posledním přípravném zápase před mistrovstvím v Brně s Finskem jsme se kluků ptali, vedle koho by chtěli sedět. První jsme šli za Jardou Jágrem, kde by chtěl mít místo a koho chce vedle sebe. Od toho se všechno odvíjelo," říká kustod českého nároďáku Zdeněk Šmíd.

Legendární „68" toužila po Martinu Ručinském, ten se ale nestačil dát zdravotně dohromady a boj o šampionát musel vzdát. A tak se na jeho místo vedle Jágra posunul obránce Michal Jordán. „Nemyslím si, že by z toho byl Jarda rozhozený. To bude spíš Michal Jordán," rozchechtal se Šmíd.

Skupinky Kladeňáků, slávistů a Pardubáků se mezi sebou navzájem neustále hecují. Zejména při fotbalovém báčku, které přichází skoro po všech trénincích. „Nejvíc je slyšet hlavně Radek Smoleňák," prozrazuje Šmíd a dodává, že náhoda není ani to, že v kabině vedle sebe sedí bratři Jakub a Jan Kovářové. „Vždyť jsou to de facto siamská dvojčata..."

Kustodi sháněli brusku pro Jágra

Český tým se nastěhoval do kabiny, ve které v O2 areně pobývali při extraligových zápasech hokejisté Slavie. Šatna je suverénně největší v celé hale, její součástí jsou i rozcvičovny a místnost pro regeneraci, takovým zázemím žádná jiná reprezentace v pražské hale nedisponuje.

Kromě hlavní šatny se v české kabině nachází takřka deset dalších místností, včetně sauny, vířivky, masérny, místnosti pro trenéry nebo odpočívárny. „Kabina je nádherná a komfortní. Máme tam všechno pro sebe, můžeme se soustředit jen na hokej," pochvaluje si benjamínek reprezentace, útočník Dominik Simon.

Kustodi Šmíd s Petrem Ondráčkem, jenž stejnou pozici zastává i u brněnské Komety, se nyní skoro vůbec nezastaví a jsou rádi, když v noci alespoň na čtyři pět hodin ulehnou ke spánku. Hokejisté musí mít všechno připravené do posledního detailu. V minulých dnech třeba sháněli brusku. „Je trošku jiná než ostatní, v Česku se nevyrábí a my ji potřebovali pro Jágra. Půjčili jsme si ji na Kladně, kromě Jardy ji používá třeba i Martin Erat," říká Ondráček. „Přebrousit jedny brusle, to je v pohodě. Ale když jich máte třicet, zabere to třeba i dvě hodiny."

V kabině je i maskot lvíček oblečený do českého reprezentačního dresu, na své jméno ale zatím čeká. „Nějaké návrhy už proběhly, ale nechtěl bych je zatím prozrazovat," prohlásil Šmíd.

Reklama

Související témata: