Hlavní obsah

Bude souhra klapat? Nesmím myslet na to, že hraju s Jágrem, nakazuje si Kovář

Praha

Spolupráci si vyzkoušeli už v posledním ostrém zápasovém testu proti Finům a pokračovat v ní budou i na mistrovství světa. Minimálně zkraje šampionátu. Centr Jan Kovář nastoupí v úvodním duelu turnaje proti Švédům po boku hvězdného Jaromíra Jágra. Druhou formaci doplní na křídle Jakub Klepiš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jan Kovář během zápasu s Finskem.

Článek

"V hlavě to samozřejmě mám, ale člověk se tím nesmí moc trápit. Musím se snažit hrát svoji hru a nemyslet na to, že hraju s Jardou," řekl pár hodin před startem MS Kovář.

Spojení Kovář - Jágr fungovalo v Brně celkem solidně, byť se tato lajna střelecky neprosadila. "V generálce proti Finsku měli s Kovym slušnou druhou a velice dobrou třetí třetinu," všiml si Vladimír Růžička. "Na trénincích se mi to zatím docela líbí. Ukáže se, jak to půjde v samotných zápasech," doplnil reprezentační kouč.

Národní tým hledá k Jágrovi pro domácí šampionát centra. Podle olympijského šampióna z Nagana Martina Straky je forvard Magnitogorsku dobrou volbou. "Stráča je hodnej," usmíval se Kovář. "Uvidíme ale až v zápasech. Odehráli jsme spolu jedno utkání. V Brně to nebylo úplně ono, snad to bude dobrý," doplnil.

Bude v aréně bouřlivá atmosféra?

Stejně jako ostatní spoluhráči netrpělivě vyhlíží úvodní bitvu se Švédy. "Všichni je dobře známe, odehráli jsme proti nim spoustu zápasů. Nemyslím si, že to teď bude v něčem jiné. Je to jeden z top týmů, bylo by parádní, kdyby se nám podařilo vyhrát," řekl rodák z Písku.

Kovář se těší i na diváckou kulisu. "Těšíme se, jak nám budou lidi fandit. Uvidíme, jaká bude atmosféra. To, že je vyprodáno, ještě neznamená, že atmosféra bude bouřlivá. Doufám ale, že to tak bude. Nevím ale, jestli ti praví fanoušci se dostanou na všechny zápasy," uzavřel pětadvacetiletý útočník.

Zápas mezi Českou republikou a Švédskem se hraje v pátek od 20:15. Přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: