Hlavní obsah

Ještě že už není čtvrtfinále, naráží Voráček na maglajz v obraně

Jan Škvor, Jan ŠvandaSport.cz

Útok dobrý, obranná hra ale pokulhává. I kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček dobře ví, že šest inkasovaných branek v utkáních se Švédy i s Kanadou je strašně moc. „Útok je prostě dobrý, šance si vytváříme, což je důležitý. Ještě ale musíme zapracovat na té defenzivě. Děláme moc chyb a bohužel nás stojí zápasy,“ přiznává útočník Philadelphie.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Kanady Tyson Barrie (vlevo) a český útočník Jakub Voráček bojují o kotouč.

Článek

Kde se zápas s Kanadou lámal?

Udělali jsme chyby, za stavu 2:2 jsme jim darovali gól. Nemůžeme dostat každý zápas šest gólů. V obraně máme trošičku maglajz. Zaplaťpánbůh, že to není čtvrtfinále a máme čas, abychom to napravili. Doufejme, že to bude lepší.

Jak hru v defenzivě vylepšit?

Je to práce celé pětky, i útočníků. Puky musí v našem obranném pásmu lítat od hokejky. Bylo vidět, že Kanada je natolik vyspělá a kvalitní, že když uděláš chybu, hned tě ztrestá. Strašná škoda, že když se nám podařilo vyrovnat na 2:2, dostali jsme třetí gól ještě před odchodem do kabin. Ve třetí třetině jsme šest sedm minut přestali bruslit a Kanaďani toho využili.

Byli nejtěžším soupeřem, na kterého jste dosud na turnaji narazili?

Jasně, ukázali svou sílu, ale myslím si, že první třetinu jsme je přehrávali. Hráli jsme jejich hokej, dobře jsme lítali do forčekingu a chodili jim do těla. Šancí jsme měli dost, bohužel tam v první třetině spadl jen jeden gól. Přitom si myslím, že jsme v tu dobu byli lepším týmem. Do třetí třetiny to byla vyrovnaná partie a po hokejové stránce to nebylo špatné.

Jenže stejně jako se Švédy jste prohráli. V čem hlavně jste zaostávali?

Útok je prostě dobrý, šance si vytváříme, což je důležitý. Ještě ale musíme zapracovat na té defenzivě. Děláme moc chyb a bohužel nás stojí zápasy. Jak se Švédy, tak s Kanadou.

Teď vás čekají papírově slabší soupeři. Uvědomujete si, že fanoušci budou čekat pouze tři body z každého duelu?

Jasně, určitě ale kvůli tomu nejsme pod tlakem. Víme, že jsme kvalitní tým, vždyť jsme s Kanadou hráli dvě a čtvrt třetiny výborně. Hlavně nepanikařit! Kdybychom měli víc bodů, bylo by to samozřejmě lepší. Ale hráli jsme se třemi velmi silnými mužstvy.

Jenže po dvou prohrách to vypadá, že ve čtvrtfinále narazíte na silného soupeře...

Vždyť je ale úplně jedno, s kým budeme hrát. Všechny týmy jsou kvalitní a každý může porazit každého. Musíme se soustředit sami na sebe, když budeme hrát dobře, porazíme všechny.

I díky pomoci vyprodané O2 areny, která vás každý zápas žene dopředu?

Fanouškům patří velký dík, jsou vynikající. I když jsme s Kanadou prohrávali, tak oni posledních třicet vteřin skandovali a skákali. Vypovídá to o tom, jak za námi stojí, i když se nám třeba nedaří nebo prohráváme.

V úterý byl zrušen trénink na ledě. Jste rádi, že po třech zápasech ve čtyřech dnech si konečně odfrknete?

Je to asi poslední den, kdy můžeme mít trošku volno, kluci boudou chtít vidět rodiny.

Reklama