Hlavní obsah

Mozík si na MS nezahraje. Jak to vypadá se zraněným Klepišem?

Praha

Českou hokejovou reprezentaci, která má na mistrovství světa po pondělním střetnutí s Kanadou dva volné dny, opouští obránce Vojtěch Mozík. Informoval o tom v úterý asistent trenéra Ondřej Weissmann. Bedlivě pozorovaným hráčem je také Jakub Klepiš, který chyběl v sestavě v duelu s Kanadou. Zdravotní stav třineckého útočníka se zatím příliš nelepší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Mozík na tréninku české reprezentace.

Článek

"Připadalo nám zbytečné tady Vojtu jako devátého beka držet. Poděkovali jsme mu za dobrou práci, dál má přístup do hotelu a na zápasy, aby se cítil součástí kolektivu. Bohužel víc míst na soupisce nemáme," řekl Weissmann.

V týmu zůstává spolu s třetím brankářem Jakubem Kovářem ještě trojice hráčů. Na svou šanci dostat se do kádru národního mužstva čekají brněnský zadák Michal Kempný a útočníci Lukáš Radil s Michalem Vondrkou.

Na soupisce je aktuálně třináct forvardů, sedm beků a dva brankáři. Na MS se smí objevit 22 hráčů do pole a tři gólmani.

Trenéři si pohrávají s myšlenkou, že by ještě počkali na konec druhého kola play off zámořské NHL. K dispozici by mohl být třeba útočník Tomáš Plekanec, jehož Montreal prohrává s Tampou Bay 0:2 na zápasy (třetí duel se hraje v noci na čtvrtek na ledě Lightning). Weissmann už po pondělním rozbruslení před utkáním s Kanadou přiznal, že jsou s dvaatřicetiletým centrem v jemném kontaktu.

Hráči dopoledne regenerovali, odpoledne mají volno

Národní tým se bude dnes věnovat regeneraci a léčbě šrámů. V péči lékařů je zejména Jakub Klepiš, jehož zranění se zatím příliš nelepší. "Jsou dva dny volna, takže uvidíme, jak to bude vypadat. Po ránu to má zatuhlé, podívá se na něj odpoledne Pavel Kolář," uvedl Weissmann.

Čeští reprezentanti zažili hodně náročný úvod turnaje. Sehráli tři zápasy během čtyř dnů, navíc se silnými týmy Švédska a Kanady, trenéři se tak rozhodli úterní trénink na ledě zrušit. Kompletní mužstvo se po snídani přesunulo do libeňské O2 areny, kde se hráči věnovali různým činnostem. "V kabině máme bazén, saunu, někteří půjdou na masáže, jiní si zašlapou na kole, někteří mají program v tělocvičně, bude to takový volnější den," vysvětlil Weissmann.

Odpoledne pak dostali hráči volno. "Mohou si zajít někam na kávu, být s manželkami, sraz ale máme večer všichni na hotelu," poznamenal kouč.

Reklama

Související témata: