Hlavní obsah

Vondrka je dopsaný na českou soupisku MS, bude připraven hrát už proti Německu

Praha

Na české soupisce při domácím mistrovství světa zůstává už jen jediné volné místo pro hráče do pole. Tři hodiny před začátkem duelu s Německem na ni byl totiž dopsaný Michal Vondrka a bude připraven zasáhnout i do nedělního zápasu. Ten začíná v 16:15 (živě ČT Sport, na Sport.cz on-line reportáž).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Vondrka (vlevo) a Petr Koukal slaví gól.

Článek

Při vývoji situace v play off NHL trenéři v neděli po rozbruslení vyhlásili konec čekání na případné zámořské posily a po obědě se rozhodli k prvnímu kroku. Vondrka, který může brát své zařazení tak trochu jako předčasný dárek se svým nedělním 33. narozeninám, se na soupisku během turnaje dostal i loni v Minsku.

Také letos si musel na svou příležitost počkat. "Celou dobu jsem byl s týmem a zůstával trpělivý. Nezbývalo mi, než si počkat, jestli dostanu šanci," oznámil útočník, který by možná mohl příští sezónu hrát za nováčka extraligy Chomutov.

Vondrka, jenž platí za hráče dobře ovládajícího defenzivní pojetí hry, už reprezentoval na MS 2012, odkud si přivezl bronzovou medaili. Celkově za národní tým odehrál 64 utkání a dal v nich devět branek.

Jako čekatelé na poslední volné místo do pole zůstávají od začátku turnaje s českým mužstvem trénující obránce Michal Kempný a útočník Lukáš Radil, rozhodnout mezi nimi chce kouč Vladimír Růžička během pondělí. Zapsaný ještě není třetí gólman Jakub Kovář, ale tam jde jen o formalitu. Soupiska pro MS může obsahovat 25 jmen, z toho tři brankáře.

Reklama

Související témata: