Hlavní obsah

Dal stejně gólů jako Jágr. Teď Zaťovič věří, že se prosadí i proti Finům

Praha

Dal už čtyři góly a je spolu s Jágrem nejlepším českým střelcem na MS. Martin Zaťovič se prosadil i proti silným týmům Kanady, Švédska a Švýcarska a doufá, že si nějakou trefu schoval také na Finy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český útočník Martin Zaťovič se raduje z gólu proti Švýcarsku.

Článek

Kde se ve vás vzala ta gólová pohoda?

Nechci mluvit o nějakém laufu, i když je fajn, když to tak lepí. Všechny trefy jsem dal z prostoru před brankou, takové teď nejvíc padají. Recept je prostý, chodit před bránu, clonit a dorážet.

Bude tohle platit i na Finy, kteří mají skvěle propracovaný defenzívní systém a excelentního Rinneho v brance?

Když gólman moc nevidí, tak se mu hůř chytá, to platí i na ty největší hvězdy. Musíme proto Rinnemu co nejvíc překážet, bez tlaku do branky se těžko prosadíme. Už jsme to s ním zažili loni v Minsku při semifinále, kdy jsme fakt skoro nic neměli.

Letos ale Finsko potkáváte už ve čtvrtfinále, které je vždy na MS hranou úspěchu...

Už není kam uhnout. Musíme do toho jít po hlavě a snažit se, aby nám tam i přes tu vyhlášenou finskou obranu něco spadlo. Je ale nutné si dát pozor, abychom zase nedostali první gól, protože dotahování sežere děsně energie.

Může českému týmu pomoci podpora z hlediště nebo to bude ještě víc svazující?

Fanoušky v zádech musíme vnímat jako plus. Jsem rád, že chodí tolik lidí, a necítím se něčím svázaný. Mě doma v bouřlivé atmosféře hokej daleko víc baví a vyhecuju se i k lepšímu výkonu.

Postoupí čeští hokejisté přes Finsko do semifinále mistrovství světa?
Ano
74,7 %
Ne
25,3 %
Celkem hlasovalo 103836 čtenářů.

Reklama

Související témata: