Hlavní obsah

Klepiš nehrál dvanáct dnů, ale čtvrtfinále zvládl s přehledem a rozdíl mezi soupeři viděl v Jágrovi

Praha

Pět utkání musel Jakub Klepiš vynechat kvůli zraněnému rameni ze souboje s Lotyši, po 12 dnech naskočil pěkně zostra do čtvrtfinále MS s Finy. „Cítil jsem se dobře od prvního střídání, a kdybych se měl bát nějakého souboje, tak bych ani vůbec nemohl hrát,“ naznačoval, že už by měl být fit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Klepiš během čtvrtfinále s Finy.

Článek

Fanoušci při čtvrtfinále

Trenéři poslali Klepiše na levé křídlo prvního útoku k Sobotkovi s Voráčkem a patřil tam mezi důležité články vítězů. „Nepřeceňoval bych svou roli. Kluci mi hodně pomohli, abych necítil nějaký výpadek. Hrálo se mi s nimi hodně fajn, ale celý tým dobře šlapal. Naladili jsme to herně v pravý čas a dali i dost gólů tak skvělému brankáři jako je Rinne," usmíval se Klepiš.

Důležité podle něj byly výborně sehrané přesilovky. „Dali jsme z nich dva góly, které otočily stav. Nakonec to všechno ale převážil gól na 4:3. Finové prostě nemohli využít takového hráče jako my Jágra. Toho nemá nikdo, zase byl tím rozdílovým hráčem," vykládal Klepiš, jenž měl celý zápas v sobě neochvějnou víru, že Česko zápas otevírající cestu k bojům o medaile zvládne.

„Čtvrtfinále se musí hrát absolutně nadoraz a my jsme to vydrželi, i když tam byly trochu nervíky. Snažili jsme se plnit, co se ukázalo u videa. Hlavně musím říct, že diváci byli fantastický a patří jim ohromný dík," uvažoval hráč, jenž má na nabídku k návratu do Omsku, ale teď řeší spíš sobotní semifinále s Kanadou. „Trochu se tady rozstřílela, vždyť má nezvykle vysoký průměr sedm gólů na zápas, ale zkusíme ji nějak přibrzdit," plánoval.

Reklama

Související témata: