Hlavní obsah

Kanada, nová rudá mašina

Praha

Předvádějí kanonádu jako kdysi rudá hokejová mašina Sovětského svazu. Letos už nasázeli Kanaďané nejvíc branek na MS od roku 1977, kdy na šampionát poprvé přivezli hráče z NHL.

Foto: David W Cerny, Reuters

Tyler Ennis (uprostřed) oslavuje se svými spoluhráči gól proti Bělorusku.

Článek

„Zatím jsme měli štěstí, že i když jsme se dostali ve hře do problémů, povedlo se nám nastřílet góly. Ale myslet si, že v semifinále můžeme udělat čtyři pět chyb a stejně Česko přestřílíme, by byl začátek konce," říká opatrně trenér Todd McLellan. „To, že dáváme hodně gólů, nás zlatému cíli samozřejmě přibližuje," tvrdí Jason Spezza, aktuální lídr kanadského bodování.

V elitní třicítce produktivity figuruje jedenáct hokejistů Kanady, která na medaili čeká už od roku 2009 a na titul dokonce ještě o dva roky déle. „Zápas s Českem bude velkým testem. Musíme se soustředit na sebe, podstatné je, že v Praze dokážeme hrát jako soudržný tým," vykládal Spezza.

„Když jste z Kanady a oblečete na sebe její dres, vždycky se dostaví tlak, ale náš tým tady má zatím spoustu energie a různé zbraně. Baví nás vítězit," dodává útočník Claude Giroux a nabízí i originální způsob, jak zastavit Jágra, s nímž hrál v jednom útoku za Flyers. „Musíme zařídit, aby se vůbec nedotkl puku," usměje se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články