Hlavní obsah

Čáslava vyrovná Růžičku

Praha

Dvě stě zápasů za národní tým. Úctyhodná meta, na kterou právě dnes v duelu proti Kanadě dosáhne Petr Čáslava. Stejnou cifru v kolonce reprezentačních startů má přitom i kouč Vladimír Růžička. „Můžu si s ním konečně podat ruku,“ směje se pětatřicetiletý obránce Pardubic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čáslava na tréninku české reprezentace v Praze.

Článek

Hraje na osmém mistrovství světa a není těžké uhodnout, jaký největší zážitek má se šampionáty spojený. „Finále s Rusy 2010, člověk si to bude pamatovat do konce života," říká Čáslava. A zklamání? „Porážka ve čtvrtfinále se Švédy v Kanadě 2008. Mančaft jsme měli neskutečný a dostali jsme gól v prodloužení," vybavuje si moment, kdy se mu rozhodující švédská střela nešťastně otřela o brusli. „Tam jsme mohli udělat medaili."

Že ho v semifinále čeká jubileum, neustále připomínají Čáslavovi spoluhráči Nakládal s Kolářem. „Jsem rád, že jsem vydržel hrát takovou dobu na takové úrovni. Je to zadostiučinění. Hlavně druhá stovka utekla jak lusknutím prstu. Byl jsem celkem zdravý a tělo vydrželo. A že ta dvoustovka vyšla na zápas o finále? Co víc si přát," vykládá Čáslava.

A moc dobře si také vybavuje svou reprezentační premiéru z listopadu 2002. „Porazili jsme v Plzni Slováky o gól, na to se prostě nezapomíná..."

Reklama

Související témata: