Hlavní obsah

Kádr hokejistů Slovenska doplní beci Ďaloga a Mikuš ze Sparty

Jihlava

Kádr hokejistů Slovenska doplní v další přípravě na květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě obránci Marek Ďaloga s Jurajem Mikušem z pražské Sparty a také už dříve avizovaný gólman Marek Čiliak z Komety Brno. Kádr českého trenéra Vladimíra Vůjtka naopak po duelech Euro Hockey Challenge v Jihlavě opustili brankář Branislav Konrád se zadákem Lukášem Kozákem z Trenčína a další bek Karol Sloboda z Togliatti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Marek Ďaloga.

Článek

Jisté je, že Vůjtek nemůže ze Sparty počítat se zraněným útočníkem Lukášem Cingelem a otazník visí nad talentovaným dvacetiletým forvardem Martinem Réwayem, který měl na konci semifinálové série s Třincem problémy s nataženým svalem. Má naplánovaný minimálně týdenní odpočinek.

Spolu s Ďalogou, Mikušem a Čiliakem je aktuálně v kádru Slovenska celkem deset krajánků z české extraligy. Dalšími jsou Mário Bližňák s Jánem Sýkorou z Plzně, Tomáš Marcinko s Radoslavem Tyborem z Pardubic, Rastislav Dej z Hradcem Králové a Michael Vandas s bekem Peterem Čerešňákem z Vítkovic.

Stavitelé slovenského týmu čekají na posily z NHL, odkud nemůžou počítat se zraněným obráncem Andrejem Sekerou z Los Angeles. Jeho spoluhráče útočníka Mariána Gáboríka bude vedení kontaktovat. Stejně tak v případě vyřazení i další hvězdu beka Zdena Cháru z Bostonu.

Jistými posilami ze zámoří by měli být bek Andrej Meszároš z Buffala a útočníci Tomáš Kopecký z Floridy a Richard Pánik z Toronta. U beka Martina Marinčina z Edmontonu a útočníka Marka Daňa hrozí, že budou muset na farmy do nižší AHL.

Reklama